ČOVIĆ SE ČUDOM ČUDI: "Šta je trebalo Semihi Borovac da tako nešto izjavi?"

Objavljeno u rubrici Politika Autor:  e-Posavina 20. Veljača, 2018. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

"Zaćuđuje me da državna ministrica, koliko god bila u funkciji svoje političke opcije koje predstavlja iznosi detalje koji nemaju nikakve vjerodostojnosti ili nikakvog uporišta u stvarnosti."

Nakon što je ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac danas izjavila da član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović blokira sporazum islamske zajednice BiH i države BiH, lider HDZ-a kaže kako ga je začudila njena izjava. "Zaćuđuje me da državna ministrica, koliko god bila u funkciji svoje političke opcije koje predstavlja iznosi detalje koji nemaju nikakve vjerodostojnosti ili nikakvog uporišta u stvarnosti. Sporazum između Islamske zajednice BiH i države BiH je već jedno godinu dana izvan bilo kojeg plana rada u Predsjedništvu BiH. Tako da, začudilo me da čujem komentare radi čega je neka osoba, u ovom slučaju moja malenkost, protiv rješenja tog sporazuma. Ta ministrica nikad sa mnom nije podijelila nijedne riječi ili prokomentirala bilo šta u vezi s tim sporazumom. Taj sporazum jednostavno nije na dnevnom redu. O njemu niko ne razgovara u Predsjedništvu BiH, pa ni ja, naravno. To je jednostavno jedan politički lavirint ove države u kojem je završio i ovaj sporazum", istakao je Čović.

Na pitanje novinara zašto se u Predsjedništvu BiH ne razgovara o sporazumu IZ-a i države BiH, Čović je odgovorio kako je to pitanje za tijela koja dogovaraju rad Predsjedništva BiH.

"U Predsjedništvu imamo jedan pristup problemima. Evo tri godine i nekoliko mjeseci nijedna odluka nije donesena, a da nije do kraja usaglašena. U startu smo pokušali usaglašavati ovaj dokument s mnogim drugim, ali jednostavno nije išlo i tu smo stali", rekao je Čović.

Lider HDZ-a dodao je kako ga je ministrica Borovac mogla barem pitati kako stvari stoje prije nego je išta izjavila.

Podsjećamo, Borovac je danas kazala kako je Vijeće ministara BiH završilo sve u vezi sa sporazumom između IZ-a i države BiH te da Čović blokira rješenje sporazuma jer mu navodno smeta poslovanje Islamske zajednice, zapošljavanje u njenim institucijama, arhiv, vakufska imovina...

 | SB

Pročitano 123 puta Posljednja izmjena dana: 21. Veljača, 2018.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas