Vlasti BiH legalizirale pljačku naroda a narodi šute

Objavljeno u rubrici Politika Autor:  e-Posavina 20. Veljača, 2018. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Dok u jednim dnevnim novinama vidimo samo crticu o izvješću CCI-a, otprilike osam puta duže izvješće se nalazi u drugim dnevnim novinama, također rado čitanim u Hercegovini, pa tko želi vidjeti kako nas vlasti vode, može.

A samo par stranica kasnije, dolazimo do zapanjujućih saznanja. Istih onih koje smo već znali ali zaokupljeni svakodnevnicom i amnezijom, treba nas podsjećati.

Vlast u Federaciji je kriminalna, neradnička, stvorena samo za sebe, a najžalosnije je što svjesno radi to što (ne)radi. Zapravo, nije to najžalosnije već činjenica da narodi ove države i entiteta sve to vide, a ‘šute kao zaliveni’. Nekoliko novinarskih tekstova od portala koje vode oni koji nisu u službi meda i mlijeka bit će proglašeni „marginalnima“ i to je sve.

Dakle, Lidija Bradara kao predsjedavajuća Doma naroda PFBIH imenuje savjetnika za međuodnose između dvaju naroda koji se, izgleda, ne razumiju pa im treba jedan iskusni politički lisac, koji je promijenio nekoliko stranaka, objasniti kako će međusobno komunicirati a to Bradara ne može sama jer je prezauzeta drugim obvezama. Ne samo što je doskori umirovljenik primljen na ‘funkciju bez razloga i smisla’ već je primljen bez natječaja, bez potrebnih kompentencija i bez znanja svekolike javnosti. Jer kako drugačije objasniti ovo već kao neznanje javnosti obzirom da je samo dva mjeseca prije CIN objavio kako je pet od osam savjetnika Lidije Bradare primljeno na nezakonit način, odnosno bez potrebnih referenci. Je li barem jedan od tih osam mogao reći – oprostite predsjedavajuća, ali ne radimo legalno.

A što reče izvješće CCI-a o radu Vlade? Pardon, neradu Vlade.

Rezultati Vlade su mizerni. Zašto je tako, objašnjenje je rijetkost ali nužnost u ovako uređenim političkim odnosima u ovakvim društvima. „…ovdašnje koalicije nisu programske, nego tzv. matematičke – stvorene tek za preuzimanje i podjelu vlasti“.

Ne mogu se dogovoriti oko preuzimanja određenih funkcija odnosno, čiji će čovjek zasjesti na koju fotelju. Tada nastane kriza, svađe se prelijevaju u javnost, sukobi koalicijskih partnera pozivaju na budnost, svatko mobilizira „svoje“. A kada oporba pozove na opziv Vlade, onda sve ruke budu dignute protiv, jednodušno, za ostanak na vlasti.

Održavanje vlasti po svaku cijenu je prvenstveni programski cilj vlasti koja je trenutno na čelu ovih naroda koji žive u ovim međama. U ovim granicama, kako teritorijalnim, tako i ostalim granicama. Granicama vlastitog promišljanja i djelovanja, na primjer. Jer stanovnici ove države, u ovom slučaju entiteta, su ograničeni. Kako?

Kada vidimo izvješće CCI-a o tome koliko su zakona donijeli vladajući i što su sve uradili u trenutnom mandatu, dođe se do činjenice da su masno plaćeni za jedno općenito NIŠTA. Za nekakav mizerni pomak. Je li to legalno, uzimati plaću a ne raditi ništa? To je legalna pljačka sviju nas. A što može učiniti ograničeni čovjek, pojedinac, skupina, narod?

Ako im ništa ne mogu oni što bi trebali tužiti i suditi, što će tek običan čovjek?

Kada će biti raspisan sljedeći natječaj za takav „posao“? Na slijedećim izborima, ako do njih dođe. Pa eto, apolitični i nezadovoljni, osnujte stranku i osvojite izbore, ako je to baš tako. Bolje se baviti politikom jer se i ona bavi tobom nego srljati u anarhiju.

Autor: Marko Čuljak | dnevno.ba

Pročitano 147 puta Posljednja izmjena dana: 20. Veljača, 2018.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas