IZDAJA HRVATSKIH BRANITELJA: Klemm zaboravio i šator i prosvjed

Objavljeno u rubrici Politika Autor:  e-Posavina 12. Veljača, 2018. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Iako je Aleksandar Vučić nakon rata izašao kao gubitnik, u poraću niže uspjehe i pobjede. Ovaj radikalni srpski političar koji je svoje političke temelje udario na okrvavljenom hrvatskom tlu, od običnog predsjednika stranke, preko premijerskog stolca došao je i do onog predsjedničkog.

Uspješnim izbjegavanjem odgovornosti za zbivanja tijekom Domovinskog rata i okretanjem vode na svoj mlin, Vučić je ovih dana pokazao vrhunac svoje političke spretnosti – svojim dolaskom je, ionako podijeljen hrvatski narod, zavadio do krvi, a posebno onaj braniteljski.

I dok dio hrvatskih branitelja energično ispisuje transparente za prosvjed proziv Vučićevog dolaska i usput dogovara detalje, drugi dio se od svega ograđuje, podupire odluku hrvatske predsjednice i sasvim sigurno – na prosvjed neće doći.

“Nakon što nas je Predsjednica izvijestila o temama razgovorima s predsjednikom Srbije, o njenim plemenitim nakanama otvaranja dijaloga i pokušaj da se utvrdi gdje su nestale osobe iz Domovinskog rata, a i to ne samo u Hrvata, nego i Bošnjaka, Srba, Albanaca i drugih, podržali smo nastojanja predsjednice u tom smjeru”, kazao je Josip Klemm.

Zanimljivo je da upravo vođe prosvjeda koje su u šatoru 500 dana boravile pred Ministarstvom branitelja, ovog puta nisu zainteresirane za prosvjed na koji će se, kako se čini, mnogi ipak odazvati. Josip Klemm i Đuro Glogoški, po tko zna koji put, odaju počast “režimu” za koji su se izborili u Savskoj, no ovog puta, reakcije na njihovu poslušnost – više su nego žestoke:

“Najteže se boriti protiv neprijatelja u vlastitim redovima. Sramotno je sjetiti se samo kako su “vrli” predsjednici “krovnih” braniteljskih udruga prije samo dvije godine tražili od Predsjednice ovakav sastanak sa Vučićem, koji u svom vlastohleplju, častohleplju i materijalističkim interesnim pobudama bivaju sluge četničkoj politici i samim počelima Memoramduma Sanu 1 i 2 baš, kao i sama Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović s ovim pozivom”, kaže Mario Maks Slaviček, jedan od branitelja koji će se pojaviti na sutrašnjem prosvjedu i dodaje:

“Čitam kako su “velike vođe” “krovnih” braniteljskih udruga bili prezauzeti za komentar ili ga nisu imali iako su osobno dali potporu predsjedničinoj odluci na Pantovčaku. No, kako ja nemam amneziju i dokumentiram, snimam i pamtim, sjećam se da su navodne vođe prije čak dvije godine tražile sastanak s Vučićem. Pa se ja sad pitam, trebaju li dati ostavke na svoja predsjednička mjesta u Udrugama?”, javno pita Slaviček kojeg u razmišljanju zdušno podupire umirovljeni general Željko Sačić.

Izvor: dnevno.ba

Pročitano 141 puta Posljednja izmjena dana: 13. Veljača, 2018.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Prijava

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas