ČOVIĆ U ZAGREBU: HNS će na izbore u listopadu izaći s jedinstvenom listom

Objavljeno u rubrici Politika Autor:  e-Posavina 06. Veljača, 2018. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović govorio je u Zagrebu o političkom uređenju u BiH s naglaskom na položaj Hrvata naglasivši da će HNS (Hrvatski narodni sabor) na izbore izaći s jedinstvenom listom.

Čović je u utorak održao predavanje studentima Zagrebačke škole za ekonomiju i menadžment.

Studente je ukratko upoznao s ustrojstvom Bosne i Hercegovine te s problemima s kojima se suočavaju Hrvati u BiH.

Posebno je istaknuo potrebu za mijenjanjem Izbornog zakona kako bi bosanskohercegovački Hrvati sami birali svoje predstavnike.

“Neću se prestati boriti za to, ali ne vjerujem da će se to dogoditi do kraja travnja kada je posljednji rok do kad se Izborni zakon može mijenjati. Ne vjerujem da će se najbrojniji narod odreći mogućnosti da bira u ime Hrvata. No, moram ih podsjetiti da je u bivšoj državi najbrojniji narod zanemario potrebe ostalih naroda u Bosni i Hercegovini pa je sve završilo kako je završilo. Nadam se da najbrojniji narod u Bosni i Hercegovini neće nastaviti zanemarivati potrebe ostalih naroda”, rekao je Čović te dodao da je 86 posto BiH etnički očišćeno. Ne samo ratom nego i u poratnom periodu.

Također je procijenio da BiH nema 3.8 milijuna stanovnika kako kažu rezultati popisa stanovništva nego samo 3 milijuna.

“Iz Bosne i Hercegovine Hrvati iseljavaju, ali još više iseljavaju Srbi i Bošnjaci”, rekao je. Uz to je i najavio da će Hrvatski narodni sabor najvjerojatnije na izbore u listopadu izaći sa zajedničkom, jedinstvenom, listom.

“To je naš odgovor i na bošnjačku, i na srpsku, i na međunarodnu politiku”, poručio je.

Studente ZŠEM-a zanimalo je kako vidi utjecaj Turske u BiH na što je Čović rekao da taj utjecaj ne treba ni precjenjivati ni podcjenjivati.

“Kao što ja desetak puta godišnje dođem u Zagreb razgovarati s vrhom Republike Hrvatske tako oni dvadeset-trideset puta godišnje odlaze u Ankaru”, ustvrdio je Čović te najavio trilateralni sastanak Turske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

U publici se našao i umirovljeni general HVO-a Ljubo Čosić Rojs kojeg je zanimalo namjerava li Čović u Zagrebu razgovarati o većem financiranju umirovljenih branitelja HVO-a i stradalnika rata, ali konkretni odgovor nije dobio.

Zdravko Tomac je pak ustvrdio da među hrvatskim narodom u BiH postoje petokolonaši precizirajući da između ostalih misli na Željka Komšića.

“Ostat ćemo politički narod u BiH bez obzira na te, kako ste ih nazvali, petokolonaše”, zaključio je Čović.

Izvor: klix.ba

Pročitano 616 puta Posljednja izmjena dana: 06. Veljača, 2018.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Prijava

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas