Vladimir Putin: “Tko ne hrani svoju vojsku, hranit će tuđu”

Objavljeno u rubrici Politika Autor:  e-Posavina 15. Prosinac, 2017. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Vladimir Putin je povodom kandidature za predsjedničke izbore održao veliku konferenciju za novinare na kojoj se dotaknuo brojnih tema. Od ekonomije, drugih važnih tema za građane, posebno smanjenja poreznih opterećenja i opraštanja poreza građanima i dijelu poduzetnika kojima će biti oprošten dug, ali automatizmom i bez pretjerane birokracije s nepotrebnih podnošenja zahtjeva Poreznoj upravi.

Govorio je i o odnosima sa Sjedinjenim Državama, problemu na Korejskom poluotoku, njegovom putovanju u Siriju i važnosti poraza terorista u bliskoistočnoj zemlji. Na pitanje o vojnom budžetu Ruske Federacije je odgovorio izrekom vrlo popularnom među pripadnicima ruske vojne flote.

Podsjetimo da je ruski vojni proračun bio najveći 2012. godine, kada je iznosio 90,7 milijardi dolara. Godinu poslije je smanjen na 68,9 milijardi, što je trend koji se zadržao do 2016. U kojoj ej Rusija na obranu izdvojila 69,3 milijardi dolara. Naravno, govorimo o ekvivalentu u ruskim rubljama.

Prema novom nacrtu proračuna bi se izdvajanja za vojsku trebala blago smanjiti. U nacrtu saveznog proračuna za 2018. i planirano razdoblje od 2019. i 2020. godine će se  trošak za obranu od sljedeće godine, te dvije naredne, smanjivati i iznositi 2,8%, potom 2,7 i  2020. godine 2,5% ukupnog BDP-a, iako u vojnim krugovima navode da je namijenjeni iznos tako raspoređen da neće utjecati na obrambenu moć i borbenu učinkovitost ruske vojske.

“Tko ne hrani svoju vojsku, hranit će tuđu”

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji danas je ruski predsjednik Vladimir Putin naglasio kako je ruska potrošnja na vojsku opravdana.

“Tko ne hrani svoju vojsku, hranit će nečiju tuđu”, rekao je ruski predsjednik i ispričao anegdotu ruskih mornara, vrlo nepopularnu u dijelu pacifističkih krugova.

Kako bi pojasnio što misli, ispričao je ovu “surovu” izreku novinarima i okupljenima na tiskovnoj konferenciji.

“Otac, vojni pomorac, pita sina: “Jesi li vidio gdje mi je bodež?” Sin mu odgovara: “Tata, zamijenio sam ga za sat susjedova sina”. Otac kaže: “Dobro. Zamisli da su nas napali razbojnici. Odnijeli sve stvari iz kuće, ubili mene, mamu i silovali tvoju sestru… I što bi ti učinio? Došao sa satom i rekao: “Sada je po moskovskom vremenu 12 sati i 30 minuta.”

Mi ćemo se brinuti o našoj vojsci, ali si nećemo dozvoliti da upadnemo u utrku s naoružanjem”, rekao je Vladimir Putin.

Izvor: logicno.com

Pročitano 173 puta Posljednja izmjena dana: 15. Prosinac, 2017.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas