HRVATSKA STRANKA BIH: Premijer Plenković je ponovno upao u zamku jednostranoga informiranja

Objavljeno u rubrici Politika Autor:  e-Posavina 06. Prosinac, 2017. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković izražava razočarenje efektima posjeta premijera RH i predsjednika HDZ Hrvatske Andreja Plenkovića Mostaru.

Skopljaković cijeni da je premijer Plenković opet nastupio više kao stranački vođa a manje kao premijer države Hrvatske čime je propustio prigodu da u dva dana boravka u Mostaru primi i razmijeni informacije i emocije i sa predstavnicima Hrvata koji nisu članovi HDZ BiH.

„Svima nama je jednako teško pala presuda Haškoga suda hrvatskoj šestorci, ali to nas ne priječi, dapače to nas obvezuje da trezveno i racionalno promišljamo o žrtvama strašnih zločina kao i o pogreškama hrvatske politike u BiH i budućnosti odnosa između konstitutivnih naroda u BiH.

“Bojim se da je premijer Andrej Plenković ponovno upao u zamku jednostranoga informiranja o uzrocima i mogućim posljedicama teške i bolne presude suda u Hagu i odnosa u BiH.

Nažalost, upadljivo je da su na drugoj strani stola kao informatori sjedili isključivo članovi HDZ BiH ili zastupnici tzv. Hrvatskoga narodnoga sabora isključivo s jednoga područja.

Javnost je primijetila da u razgovoru sa izaslanstvom iz Hrvatske ili bolje kazati sa izaslanstvom HDZ Hrvatske nije sudjelovao čak niti jedan dužnosnik HDZ BiH s područja Bosne ili iz RS, što je neprihvatljivo i ponižavajuće. Djelomično i zbog toga se plašim mogućih krivih odluka i poteza koje bi u ovim frustrirajućim trenutcima mogle povući „vruće glave“ vladajućih hrvatskih vođa u BiH, a zbog kojih bi Hrvati u BiH mogli trpjeti još teže posljedice.

U tome se apsolutno slažem sa predsjednikom Mosta i zastupnikom u hrvatskome Saboru Božom Petrovim.

Jednostranački sastanak u Mostaru je za mene još jedan dokaz da je Hrvatska stranka BiH bila potpuno u pravu kada je napisala otvoreno pismo predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović, premijeru Plenkoviću i čelnicima Sabora RH sa ciljem raskrinkavanja manipulacija i predrasuda, odnosno objektivnijega informiranja o stanju u BiH i položaju Hrvata u našoj zemlji,“ stoji u priopćenju Bože Skopljakovića, predsjednika Hrvatske stranke BiH.

Pročitano 284 puta Posljednja izmjena dana: 06. Prosinac, 2017.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas