Fra Mile Babić: SDP-ov Izborni zakon osigurava multietničnost u FBiH

Objavljeno u rubrici Politika Autor:  e-Posavina 14. Studeni, 2017. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Fra Mile Babić, profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu kaže da podržava prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH kako su predložili iz SDP-a i DF-a.

Prijedlog tih stranaka, kaže, osigurava multietničnost u svim kantonima u Federaciji, a što je veoma važno za Bosnu i Hercegovinu.

Da bi se izbori u BiH održali naredne godine, potrebno je izmijeniti Izborni zakon BiH. Do sada su svoje prijedloge izmjena Izbornog zakona uputili iz HDZ-a, te nedavno kao zajednički prijedlog iz SDP-a i DF-a. HDZ-ov prijedlog analitičari ocjenjuju kao izuzetno lošim prijedlogom. Prema tom prijedlogu, hrvatski predstavnici u federalnoj i državnoj vlasti birali bi se iz onih kantona u FBiH u kojima su Hrvati većina. SDP traži da sva tri naroda u FBiH, plus Ostali, imaju svoje predstavnike iz svih dijelova FBiH. 

„Vrlo je važno što SDP-ov Izborni zakonu osigurava da se iz svakog kantona bira po jedan predstavnik Bošnjaka, jedan Srba, jedan Hrvata... Važno je da u svakom kantonu, u svakom dijelu Federacije sačuvamo tu multietničnost“, kaže fra Mile Babić za agenciju Patria.

S druge strane, smatra fra Babić, prijedlog koji je ponudio HDZ, ruši multietničnost u BiH, ruši zajedništvo, te obespravljuje Hrvate koji žive u kantonima u kojima su manjina.

„Ovi Hrvati koji žive u srednjoj Bosni i u Posavini, oni su potpuno obespravljeni HDZ-ovim prijedlogom izmjena Izbornog zakonom“, kaže fra Babić. | NAP

Pročitano 352 puta Posljednja izmjena dana: 14. Studeni, 2017.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas