PANDUREVIĆ OTKRIVA: “Dodik je odustao od referenduma u zamjenu da se protiv njega obustavi istraga o vili na Dedinju“

Objavljeno u rubrici Politika Autor:  e-Posavina 14. Studeni, 2017. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

“Ovo je još jedan primjer koji pokazuje da su najveća opasnost za RS korumpirani lideri koji zahvaljujući svojim kriminalnim i krivičnim dosijejima postanu meta ucjena kako Sarajeva, tako Brisela i Vašingtona“, kaže Pandurević.

Drama koju je predsjednik RS Milorad Dodik napravio po pitanju činjenice da su ga državni sigurnosni organi prisluškivali, okončana je saopćenjem Suda BiH u kome je navedeno da jeste bio prisluškivan i to u slučaju Pavlović banke, zbog sumnje u krivično djelo pranje novca i zloupotreba položaja.

Njegovi politički oponenti tvrde - Dodik je trgovac nacionalnim interesima.  Dodikova histerija ne može sakriti to da je on kukavica i trgovac interesima Srba, poručuju iz SDS-a.

“Odustao je od referenduma i Sarajevu isporučio referendum u zamjenu da se protiv njega obustavi istraga o vili na Dedinju“, kaže Aleksandra Pandurević za TV1.

Osvrnula se i na činjenicu da je Dodik obaviješten upravo na dan kada je Skupština RS odustala od referenduma.

“Ovo je još jedan primjer koji pokazuje da su najveća opasnost za RS korumpirani lideri koji zahvaljujući svojim kriminalnim i krivičnim dosijejima postanu meta ucjena kako Sarajeva, tako Brisela i Vašingtona“, kaže Pandurević.

Dodala je da je Dodik i 2011. odustao od referenduma nakon što je isposlovao da dvije istrage iz Sarajeva budu prebačene u Banjaluku.

“Dakle, kad god Dodik raspiše referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH, znajte da se istražuje neka afera čiji je on glavni akter“, zaključuje Pandurević. | SB

Pročitano 139 puta Posljednja izmjena dana: 14. Studeni, 2017.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas