Perkunić: Što je to Čović do sada realizirao od obećanog?

Objavljeno u rubrici Politika Autor:  e-Posavina.com 28. Listopad, 2017. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Sve što predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović priča i svodi se samo na priču, a ništa od toga nikada nije ostvareno. Tu mislim i na europski put BiH i na članstvo u NATO-u, kazao je Mijo Perkunić, smatra član Predsjedništva HDZ 1990. 

Što je to Čović do sada realizirao od obećanog? Uoči izbora obećao je treći entitet, kanal na hrvatskom jeziku, ministarstvo branitelja, izmjenu Izbornog zakona… Čović je dobio izbore na priči dok suštinska pitanja za Hrvate nisu riješena.

Kao Hrvat, smatram da je potrebno mijenjati Izborni zakon BiH. Mora se doći do uvažavanja svakog čovjeka na cijelom prostoru BiH. Čovićev prijedlog ne ide u korist Hrvatima, koristi isključivo njemu. To je suštinski problem i suštinska razlika između stava HDZ-a 1990 i HDZ-a BiH. Hrvati trebaju birati svoje političke predstavnike, baš kao i druga dva naroda, ali sam protiv načina na koji je to Čović predložio i kada je u pitanju izbor člana Predsjedništva BiH i izbor izaslanika u Dom naroda FBiH. Ako se zalažemo za ravnopravnost naroda, nju se ne ostvaruje Čovićevim modelom. On svojim prijedlogom upravo ukida ravnopravnost Hrvata u BiH jer prijedlog HDZ-a BiH diskriminira Hrvate iz Bosne u odnosu na Hrvate iz Hercegovine.

Izborni zakon se mora mijenjati na prostoru cijele BiH, a ne samo na područjima gdje to Čoviću odgovara. Zašto on u toj priči izostavlja RS? Ako je Dragan Čović mjerilo koliki sam ja Hrvat, onda je to stvarno tragedija, smatra član Predsjedništva HDZ 1990 i delegat u Klubu Hrvata u Vijeću naroda RS-a Mijo Perkunić, priopćeno je iz HDZ-a1990.

Izvor: ljubuski.net

Pročitano 712 puta Posljednja izmjena dana: 28. Listopad, 2017.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas