Daul žestoko kritizirao bh. političare: Sada mi je potpuno jasno zašto mladi ljudi odlaze iz BiH

Objavljeno u rubrici Politika Autor:  e-Posavina.com 05. Listopad, 2017. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Predsjednik Europske pučke stranke (EPP) Joseph Daul žestoko je kritizirao domaće dužnosnike nakon niza sastanka održanih u Sarajevu s bh. političarima. Daul je kazao da je u misiji od tri dana doznao "dosta toga" i da ga najviše brine distanca između političkih elita i građana, koja se produbila u posljednjih nekoliko godina.

Kazao je da političari uvijek moraju slušati što govore građani i služiti svojoj zemlji, dodajući da je potrebno osigurati dijalog političkih stranaka.

Kako kaže, bh. političarima je dao definiciju političara koja glasi da "političar misli na buduće izbore". Poručio im je da on traži državnika koji misli na buduće naraštaje.

Daul je rekao da je bio neugodno iznenađen sustavom obrazovanja u našoj zemlji, koji mora biti apsolutno promijenjen, te da je zgrožen zbog činjenice da se ovdje mogu kupiti fakultetske diplome. On je rekao da se nije dogodio nikakav napredak u BiH i da nikako ne može opravdati ono što se događa u zemlji kada je riječ o korupciji.

Istaknuo je da sada u potpunosti razumije mlade ljude koji napuštaju ovu zemlju. Kako kaže, svi veleposlanici imaju isto mišljenje, ističući da oni vjeruju u borbu protiv korupcije, neovisno pravosuđe i vladavinu prava.

On je političarima poručio da probaju postići dogovor u svezi s izmjenama Izbornog zakona BiH te da je dobio obećanje kako će bh. političari ubrzano raditi na tome. Rekao je da u tom slučaju moraju poštivati međunarodno pravo i Ustav BiH.

Dotaknuo se i utjecaja drugih zemalja u BiH, posebno ističući Rusiju, Tursku i zemlje Zaljeva. Ocijenio je da je jedan od najboljih sastanaka koje je imao u našoj zemlji bio onaj s reisu-l-ulemom Huseinom ef. Kavazovićem, izvješćuje Klix.ba.

Naime, a kako je izvjestila agencija MINA, na sastanku Kavazović-Daul razgovaralo se o trenutnoj situaciji u BiH i izazovima s kojima se bosanskohercegovačko društvo susreće na putu europskih integracija.

Sugovornici su se složili da je najveći problem bh društva korupcija i odlazak mladih, te segregacija i diskriminacija na polju obrazovanja.

Također se razgovaralo i o iskustvu koje Islamska zajednica u BiH ima u upravljanju vjerskim pitanjima muslimana u sekularnoj državi i tome kako ono može biti korisno u današnjoj Europi.

Reisu-l-ulema je ovim povodom rekao kako je njegovo mišljenje da se čitavo društvu i politike u njemu trebaju fokusirati na europske integracije, a ne dezintegraciju BiH, te da Europa treba podržavati samo one politike koje se temelje na europskim vrijednostima.

Izvor: republikainfo.com

Pročitano 404 puta Posljednja izmjena dana: 05. Listopad, 2017.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas