Prelazak iz HDZ-a u HSP: Dosta je Čovićevog filozofa Čordaša

Objavljeno u rubrici Politika Autor:  e-Posavina.com 23. Rujan, 2017. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

"Hrvatska stranka prava (HSP) dobila je nove članove u Republici Srpskoj. Zastupnica Narodne skupštine Republike Srpske Ivana Lovrić napustila je HSP BiH kojeg vodi Stanko Primorac i prešla u naš HSP kojega vodim ja Nikola Raguž sa suradnicima i vrijednim vodstvom.

Ovo nije jedini slučaj, jer i veliki broj općinskih vijećnika HSP-a BiH istupio je iz te stranke i prešao u naše izvorne pravaške redove - Hrvatske stranke prava. Možemo kazati da je HSP danas jedina stranka s hrvatskim predznakom koja djeluje u ovom tijelu i koja širi politički utjecaj" - naglašava Nikola Raguž, predsjednik HSP-a.

Trenutačno teško stanje, posebice najmalobrojnijeg hrvatskog naroda u Republici Srpskoj, dodatno je otežano aktualnom politikom i vodstvom HDZ-a BiH koji se, po Raguževim riječima, odrekao svojih Hrvata zbog prijateljstva predsjednika Dragana Čovića i Milorada Dodika.

“To prijateljstvo i poslovni interes je dovelo do toga da nakon silnih i nezamislivih napada predsjednika RS Milorada Dodika na banjalučkog biskupa msrg. Franju Komaricu, hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović nije niti jednom riječju zaštitio biskupa Komaricu, nego naprotiv sustavno zaobilazio i ignorirao ovu izdaju. Isto čini i danas ne otvarajući temu daljnjeg iseljavanja izastrašivanja Hrvata te pljačke kuća i posebice stare umirovljeničke populacije, koja je ostala na svom ognjištu. Upravo ti hrvatski umirovljenici su postali bankomat, nakon što prime mirovinu, za lokane kokošare i nacionaliste koji smatraju da je Republika Srpska entitet isključivo srpskog naroda” – kaže on.

“Srpska politika s kojom se Čović kumi je u Domovinskom ratu uništila Banjalučku biskupiju i dovela do egzodusa dvije stotine tisuća Hrvata, a ista ta ekspanzionistička politika je i koncem Drugog svjetskog rata uništila Trebinjsku biskupiju i protjerala hrvatski katolički živalj iz Istočne Hercegovina, sa svojih tisućljetnih ognjišta. Naime, Trebinjska biskupija je najstarija biskupija s poviješću od preko tisuću godina, od dolaska misionara u Dubrovnik koji su išli pokrštavati narode u zaleđu. Nažalost, došli su srpski nacionalisti i četnici te protjerali su katolike iz Trebinja, Nevesinja, Čajniča i Foče, a i cijelog Banjalučkog kraja i Posavine. Umjesto da se svi zalažemo, kao nekada, što se i zalagao HDZ BiH, da Posavina bude poseban Distrikt, od toga su odustali i sa Banja lukom dijele privatne poslove i dovode ruski kapital” – naglašava Raguž.

Na kraju još ističe kako je godinama u vlasti u Banjoj Luci Čovićev ministar Davor Čordaš koji samo hoda od domjenka do domjenka i priča kako će se graditi porušene kuće i maže oči javnosti s nekih dvadeset kuća koje će biti obnovljene sredstvima iz Hrvatske.

“Za to vrijeme nikako da kaže koliko je Banja Luka i njegova vlada izgradili kuća i gdje su te obnovljene kuće ili putovi, infrastruktura ili bilo koja druga logistička mjera. I dan danas dva desetljeća od rata opstruiraju dovođenje električnu energiju u nekim selima, a o nadoknadi ratne štete da i ne govorimo” – zaključio je Nikola Raguž. | dnevno.ba

Pročitano 740 puta Posljednja izmjena dana: 23. Rujan, 2017.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Prijava

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas