HS BiH: Signal Hrvatima za uzbunu! HDZ BiH je prešao "crvenu liniju"!

Objavljeno u rubrici Politika Autor:  e-Posavina 13. Srpanj, 2017. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Hrvatska stranka izražava najveću zabrinutost zbog političkoga zastranjivanja čelništva HDZ BiH i opasnoga uvlačenja Hrvata u sukob sa prijateljskom Njemačkom i neshvatljivim izbjegavanjem dijaloga i dogovora sa bošnjačkim čelnicima oko krucijalnih političkih pitanja.

„Perfidna manipulacija o tobožnjoj zavjeri koju sprema Njemačka na nagovor Turske kroz navodnu inicijativu o stvaranju građanske BiH a koju su Hrvatima pokušali podvaliti tvrdolinijaški ideolozi iz HDZ BIH putem poslušnih medija i vjerojatno uz sufliranje Dodikove promidžbene mašinerije, je „crvena linija“ koju je prešao HDZ BIH i signal je za uzbunu svim umnim Hrvatima.

Ta nas samoubilačka i antieuropska politika i definitivno vodi u  propast i izbija nam svaku nadu da jednoga dana kao članovi europskih obitelji i naroda uredimo svoj ustavni položaj prema europskim standardima.

Srećom i njemačke diplomate poput uvaženoga zastupnika u Bundestagu Josipa Juratovića prepoznaju dvolično ponašanje HDZ BIH i čelništva te stranke koji se na jednoj strani predstavljaju kao promicatelji europskih vrijednosti i zagovornici ubrzanoga europskoga puta a na drugoj strani u praksi promoviraju posve drugačija, antieuropska, načela, kao primjerice u izmjenama Izbornoga zakona.

Nažalost, verbalni a u suštini zakleti antieuropejac Milorad Dodik se u Mostaru ponaša kao u svojoj predsjedničkoj palači u Banjoj Luci, dok povratnici Hrvati pognutih glava preživljavaju u RS bez obnovljenih kuća, cesta, struje i vode.

Potpuno smo sigurni da Dodik ne želi pomoći povratak Hrvata u RS niti može na bilo koji način pomoći Hrvatima u Sarajevu, Tuzli, Zenici ili Bugojnu.

Zato pozivamo čelništvo HDZ BIH da se končano otrijezne i sjednu za stol i sa bošnjačkim čelnicima i riješe sva goruća pravna, politička pitanja i životne probleme te tako zaustave egzodus Hrvat ne samo iz Bosne nego i iz Hercegovine.

S obzirom da je to iluzorno očekivati od politike koja se u cijelosti pretvorila u sluganstvo Dodiku kojem dopušta da i u „stolnom gradu“ dijeli Hrvatima političke lekcije i savjete, pozivamo Hrvate da progledaju i ustanu protiv ovakve pogubne politike, “stoji na koncu u priopćenju iz Hrvatske stranke BiH

Pročitano 2385 puta Posljednja izmjena dana: 13. Srpanj, 2017.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas