FANTOMSKI PLAN "POSLJEDNJA ŠANSA": "Stranci naredili Savezu za promjene da sruši Dodika"

Objavljeno u rubrici Politika Autor:  e-Posavina 16. Svibanj, 2017. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U Republici Srpskoj u toku je sprovođenje novog odlučujućeg udara na aktuelnu vlast i destabilizaciju Srpske pod nazivom "Posljednja šansa", koji je procurio u javnost uprkos strogoj tajnosti, piše beogradski portal "Oslobođenje".

Izmišljeni plan "Posljednja šansa" za koji se tvrdi da je kreeiran izvan BiH u strogoj tajnosti, vjerovatno je nastao u Banjoj Luci, u paraobavještajnim krugovima Milorada Dodika, s jasnim ciljem da odvrati Srbe od izlaska na proteste iza kojih stoje neprijatelji RS-a i srpskog naroda. 

"Nakon prošlogodišnjeg neuspjelog pokušaja rušenja vlasti u Republici Srpskoj, koga su skrojile određene strane obavještajne službe pod nazivom 'Proljeće 2016', a koje je podržavao opozicioni Savez za promene pod vođstvom SDS-a, počelo je sprovođenje novog, odlučujućeg udara na aktuelnu vlast i destabilizaciju Republike Srpske, plana pod nazivom 'Posljednja šansa', koji je procurio u javnost uprkos strogoj tajnosti", navodi se u tekstu pod naslovom "Novi udar stranaca i 'domaćih izdajnika': Plan 'Posljednja šansa' kosi Republiku Srpsku!".  

Isti izvor tvrdi da plan nalaže žestoko i odlučujuće djelovanje opozicije u Republici Srpskoj u više pravaca.

"Plan, koji uveliko sprovode stranci u Republici Srpskoj, uz pomoć članica opozicionog Saveza za promene - SDS-a, PDP-a i NDP-a, predvodi operativac engleske obavještajne službe Entoni Monkton, agent britanske obavještajne službe MI 6 i njegovi saradnici potpomognuti logistikom i angažmanom pojedinaca iz američke Ambasade u Sarajevu", navodi portal "Oslobođenje".

U tekstu se dodaje da se sve to radi "uz medijsku podršku, prije svih televizije sa sjedištem u Bijeljini i dnevnog lista koji izlazi u Republici Srpskoj, a čiji je vlasnik iz Njemačke".

Tako su stranci, ističe se u tekstu, opoziciji u Republici Srpskoj dali još jednu, ako je suditi po nazivu plana udara na Republiku Srpsku, ovoga puta posljednju šansu.

"Najvažnija zajednička tačka navedenog plana kodnog naziva 'Bankrot' je permanentna opstrukcija, koju vrši Savez za promjene u zajedničkim organima u Sarajevu, u vezi sa bilo kojim dogovorom za priliv novčanih sredstava Republici Srpskoj. Sprečavati to svim silama i na taj način iscrpljivati i privoditi bankrotu Republiku Srpsku nakon čega slijedi lako rušenje aktuelne vlasti i dovođenje Saveza za promjene na čelo Republike Srpske, zaključuje se u tački 'Bankrot'", navodi se u tekstu.

Prema istom izvoru, "drugi važan segment rušenja Republike Srpske kodnog naziva 'Glava', piše u planu 'Posljednja šansa', predstavlja uporna akcija kriminalizovanja vlasti u Republici Srpskoj sa prevashodnim akcentom na njenog predsednika".

"Udarna trojka zadužena za to su ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, i glavni opozicioni bojovnici u Republici Srpskoj lider SDS-a Vukota Govedarica i lider PDP-a Branislav Borenović. Za djelovanje iz drugog plana, dramatizovanje stanja u privredi, zaduženi su Zdravko Krsmanović i Dragan Čavić iz NDP-a. Za kriminalizaciju aktuelne vlasti stranci su ovaj put zadužili i svoje spoljne saradnike, biznismene i kriminalce posebno u izmišljenim aferama 'Alumina' i 'Arselor Mital', koje su medijski 'naduvavane' na štetu vlasti u Republici Srpskoj", pojašnjava se u tekstu.

O ovoj temi, navodi portal, stranci su naredili liderima Saveza za promjene da se medijski puno ne eksponiraju, da taj posao prepuste njima i njihovim drugim spoljnim saradnicima i da strpljivo čekaju.

"Zanimljiv je nivo obećanja u raspodjeli vlasti koju je alavi Savez za promjene dobio od stranaca ukoliko 'Posljednja šansa', uspije, Republika Srpska bankrotira, a aktuelna vlast na čelu sa Miloradom Dodikom - ode. Za saradnju sa međunarodnom zajednicom i neumoran angažman na destabilizaciji Republike Srpske, njihov doprinos njenom urušavanju i bankrotiranju i rušenju vlasti u njoj za predsednika Republike Srpske biće podržan Mladen Ivanić, favorit pomenutog Monktona. Upozoren je /Ivanić/ da bi mu protivkandidati mogli da budu Marko Pavić iz DNS-a i Nebojša Radmanović iz SNSD-a", navodi se u tekstu.

Prema pisanju ovog portala, Govedarici je data prednost u odnosu na stranačkog kolegu Miću Mićića za mjesto premijera iako bi on da bude predsjednik Republike, dok bi Borenović bio namiren nekim od ministarstava.

"SDS-ovom ministru u Savjetu ministara BiH Mirku Šaroviću obećana je funkcija predsedavajućeg Savjeta ministara ali i guranje pod tepih priče u vezi sa njegovim dovođenjem u vezu sa ubistvom direktora SOD 'Јahorina' Riste Јugovića. Draganu Mektiću obećano je ostajanje na sadašnjoj funkciji. Poslaniku SDS-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Nenadu Laliću za upornu saradnju na destabilizaciji Republike Srpske biće oprošteni grijesi i sklonjeni kompromitujući snimci koji svjedoče o saradnji sa mafijom. Ukoliko bude uporan u napadima na aktuelnu vlast u Republici Srpskoj, Zdravko Krsmanović dobiće funkciju direktora Policije Republike Srpske. Dragan Čaviću ništa nije obećano, jer ništa nije ni tražio", precizira se u tekstu.

Prema navodima beogradskog portala "Oslobođenje", ovo su "obećanja Moktona i međunarodne bratije, ali tek ukoliko 'Posljednja šansa' da rezultate", zbog čega se Savez za promjene, nestrpljiv da dođe na vlast, sada aktivirao na ispunjenju aneksa plana "Posljednja šansa", pa da bi zadovoljio nalogodavce hitno podnio inicijativu za smjenu Vlade Srpske.

"Nema sumnje da je to upornost koju će stranci znati poštovati. Ali ne samo stranci. Odsudnu podršku Savezu za promene na destabilizaciji Republike Srpske daje i njihov koalicioni partneri SDA na čelu sa Bakirom Izetbegovićem. Protagonisti plana 'Posljednja šansa' priznaju da im problem za relizaciji ovog plana i rušenje vlasti u Republici Srpskoj predstavljaju dobri odnosi lidera Republike Srpske i Srbije Milorada Dodika i Aleksandra Vučića, odlični odnosi Dodika sa Rusijom, ali ponajviše istraživanja javnog mnjenja koja kažu da Dodik uživa i dalje veliko povjerenje javnosti u Republici Srpskoj", piše u tekstu koji je objavio beogradski portal "Oslobođenje".

Govedarica: Tekst je klasična manipulacija

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je Srni da je tekst objavljen na beogradskom portalu "Oslobođenje", u kojem se govori o novom planu destabilizacije Republike Srpske, klasična manipulacija koja, kako kaže, dolazi iz kabineta predsjednika Republike Milorada Dodika."Čim imamo ovakve naručene tekstove, to znači da se sprema jedna velika pljačka u Republici Srpskoj. S druge strane, to govori koliko je u panici aktuelna vlast koja je Srpsku dovela do bankrota i lošeg ekonomskog stanja", smatra Govedarica.

Komentarišući navode iz teksta da je u Republici Srpskoj u toku sprovođenje novog odlučujućeg udara na aktuelnu vlast i destabilizaciju Srpske pod nazivom "Posljednja šansa", koji nalaže žestoko i odlučujuće djelovanje opozicije u više pravaca, on je rekao da je slična priča bila aktuelna i prije godinu dana, te da su "stručnjaci mogli da budu malo kreativniji".

"To su klasične budalaštine i nebuloze koje su znak nemoći ove vlasti za koju su očigledno i 'Alumina' i 'Mital' i sve ostale afere koje su postale svakodnevnica u Srpskoj izmišljene afere", istakao je Govedarica.

On je naveo da je simptomatično to da "svaka lažna afera izlazi u javnost onda kada su aktuelni protesti radnika".

Borenović o tekstu na portalu "Oslobođenja"- To su najobičnije gluposti

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je Srni da su gluposti i neistine navodi u tekstu koji je objavi beogradski portal "Oslobođenje" pod naslovom "Novi udari na Srpsku - Plan 'Posljednja šansa'" u kojem se ističe da je u Republici Srpskoj u toku sprovođenje novog odlučujućeg udara na aktuelnu vlast i destabilizaciju Srpske.

"To su najobičnije gluposti i laži Dodikovih savjetnika koji pokazuju da su spremni na sve, i na najprljavije laži", rekao je Borenović, komentarišući pisanje beogradskog portala "Oslobođenje" da "plan 'Posljednja šansa' uveliko sprovode stranci u Republici Srpskoj, uz pomoć članica opozicionog Saveza za promjene - SDS-a, PDP-a i NDP-a".

On je dodao da nema vremena da se bavi takvim glupostima i da se trenutno nalazi u Beogradu, gdje sa narodnim poslanicima razgovara o saradnji Srpske i Srbije.

Spin vlasti da opozicija radi na destabilizaciji Srpske

Potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović rekao je Srni da već godinama sluša istu priču da opozicija sarađuje sa strancima na rušenju vlasti u Republici Srpskoj, te da je riječ o spinovanju vlasti.

Komentarišući tekst koji je objavio beogradski portal "Oslobođenje" u kojem se navodi da je "u Republici Srpskoj u toku provođenje novog odlučujućeg udara na aktuelnu vlast i destabilizaciju Srpske pod nazivom 'Posljednja šansa'", koji nalaže žestoko i odlučujuće djelovanje opozicije u više pravaca, Krsmanović je rekao da se takva atmosfera pravi uvijek kada, kako kaže, predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku nešto nije po volji.

On je naveo da je očigledno da nema para u budžetu, da je Dodik pod sankcijama SAD, da je opozicija pokrenula inicijativu za smjenu Vlade i da ima problema u vladajućoj koaliciji, te da se onda traže spoljni i unutrašnji neprijatelji, domaći izdajnici i strani plaćenici.

"To je već viđena stvar i narod u Republici Srpskoj je to prepoznao. Nikakvo rušenje ne želimo, već želimo da spasimo Republiku Srpsku jer je toliko u krminalu i korupciji od vladajućeg režima da će sama sebe ekonomski urušiti ako ne bude promjene vlasti", smatra Krsmanović.

Komentarišući činjenicu da je u tekstu naveden kao neko ko je "zadužen za dramatizovanje stanja u privredi", Krsmanović je rekao da je to zato što poznaje tu problematiku, kao i podatke u vezi sa "Aluminom" i "Mitalom".

"To je jedna stvar koja je izmišljotina, čisti spin javnosti. Mi samo radimo za dobrobit Republike Srpske, a nikako protiv nje", zaključio je Krsmanović.

Lider NDP-a Dragan Čavić nije želio komentarisati pisanje beogradskog portala "Oslobođenje", ali je najavio mogućnost tužbe protiv Srne, koja je prenijela navedeni tekst, zbog pominjanja njegovog imena.

Pročitano 149 puta Posljednja izmjena dana: 16. Svibanj, 2017.

Dodaj komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.


Sigurnosni kod
Osvježi

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas