Biskup Komarica odgovara na Dodikov napad: U Banjoj Luci nije bilo rata, a katolika nema

Objavljeno u rubrici Politika Autor:  e-Posavina 21. Travanj, 2017. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma Komentara (1)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Banjalučki biskup monsinjor Franjo Komarica kazao je za „Avaz” da ne želi komentirati navode predsjednika RS Milorada Dodika (SNSD), koji je prije dva dana istakao da se Komarica avanturistički miješa u politiku i da „biskupove neistine ne doprinose miru i suživotu”.

– Nemam ja šta na to reći. Pitajte političare o tome. Ima valjda neko u Banjoj Luci osim mene ko može da kaže šta je istina. Ima tu valjda i hrvatskih političara. Neka oni kažu šta je istina. Neka oni kažu da li ovdje ima katolika i neka kažu gdje su – istakao je Komarica.

On je dodao da se „nismo jučer rodili” i da je biskup u Banjoj Luci postojao i prije rata. Komarica je podsjetio da je govorio protiv rata i da rata u Banjoj Luci nije bilo, ali katolika nema.

– Gdje su moji katolici? To ne pitam ja, to pita papa. Biskup nije ovdje sam, on je član velike svjetske crkve i nikako ne može biti svejedno da gledamo nepravdu i da šutimo. Zato pitajte one koji su dužni da štite svoje građane – kazao je biskup Komarica.

Dodao je da biskup nije političar, ali da jeste građanin i ima pravo pitati političare gdje su im sugrađani.

– Šta ste uradili sa svojim sugrađanima? Kako je moguće da niko ne odgovara što ovdje nema ljudi? Žao mi je što se ovakva pitanja ne postavljaju onima kojima je dužnost da na njih odgovaraju. Meni svaki dan dolaze obespravljeni, mole i jauču i traže pomoć. Oni kažu da niko od političara ne želi da im pomogne – istakao je biskup Komarica.

Izvor: bportal.ba

Pročitano 143 puta Posljednja izmjena dana: 21. Travanj, 2017.

Komentari   

zdravko
+6 #1 zdravko 2017-04-21 13:00
Biskup Komarica, je od početka okupacije većeg dijela BiH od velikosrpskih postrojbi, stao u obranu cjelovitosti BiH i opstanka Hrvatskog naroda, radeći u neprijateljskom okruženju u Banjaluci, i boreći se protiv sramotnog sporazuma Tuđman-Milošević, te Boban- Karadžić.Jasno je da on smeta nastavku sramne politike i novoj ljubavi Čović-Dodig.Komarica je ostavljen na cjedilu i od vlasti Hdz u Bosni i Hrvatskoj, kao i vrhu katoličke crkve u Hrvatskoj. Svi su oni podržavali Tuđmana (i danas ga podržavaju), kod kreiranja te politike.
Citat

Dodaj komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.


Sigurnosni kod
Osvježi

arhiva domovinski rat

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas