HNS: Priopćenje predsjednika Glavnoga odbora gosp. Krešimira Zubaka

Objavljeno u rubrici Politika Autor:  e-Posavina 21. Travanj, 2017. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Predsjednik GO Hrvatskoga narodnoga saveza Krešimir Zubak, nakon što je proučio intervju uvaženoga banjalučkoga biskupa dr. Franje Komarice agenciji Anadolija u najvećoj mjeri se slaže sa iznesenim ocjenama i stajalištima o položaju Hrvata u RS.

Zubak podržava neupitno pravo biskupa Komarice da javno iznosi svoja stajališta i kao biskup i kao građanin BiH i apsolutno razumije višegodišnje nataloženo razočarenje i nezadovoljstvo položajem Hrvata-katolika na području Banjalučke biskupije i u entitetu RS, a naročito opstrukcijama u povratku i ostvarivanju temeljnih ljudskih i demokratskih prava.  

„Ne čudi me nervozna reakcija predsjednika RS Milorada Dodika, jer on odavno ne poštuje elementarne norme uljudnoga, kulturnoga dijaloga, ali me čudi i zabrinjava izostanak reakcije čelnih ljudi HDZ BIH i tzv. Hrvatskoga narodnoga sabora, utoliko više što participiraju u vlasti u RS i što se godinama javno hvale o političkom i osobnom partnerstvu i prijateljstvu sa Miloradom Dodikom i njegovim SNSD. Nažalost, od toga partnerstva Hrvati u RS pa i biskup Franjo Komarica nisu imali prevelike koristi. Dapače, položaj Hrvata u RS je sve gori,“stoji u priopćenju Krešimira Zubaka, predsjednika Glavnoga odbora Hrvatskoga narodnoga saveza.

URED ZA INFORMIRANJE

Pročitano 124 puta Posljednja izmjena dana: 21. Travanj, 2017.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas