Fra Ivan Šarčević: Ova blamaža s revizijom je prvo blamaža prema bošnjačkome narodu i žrtvama

Objavljeno u rubrici Politika Autor:  e-Posavina 21. Ožujak, 2017. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Ugledni profesor Franjevačke teologije u Sarajevu fra Ivan Šarčević kazao je večeras, gostujući u emisiji "Pošteno" Federalne televizije, da Bošnjaci imaju lošu elitu i da bošnjačka politika jeste politika apsolutne odsutnosti vizije, iako su Bošnjaci, kako je istakao, najviše stradali i bili pred nestankom.

- Utoliko me se može smatrati političkim Bošnjakom jer je to bio narod pred istrebljenjem, ali time ne može opravdavati svoju negativnu politiku. Pogotovo danas. Ova blamaža s revizijom danas je prvo blamaža prema bošnjačkome narodu i žrtvama. Ja ovdje ne radim ni za koga, nego se to točno vidi. To je umanjivanje stvarne pravde. Očekuje se od suda u Haagu da donese pravdu, on donosi presude. Ako se nije prije računalo što će sve biti i kako izvršiti tu reviziju, zašto se onda ide?! Pogledajte tu neozbiljnost bošnjačke politike, koja podrazumijeva da će se stvari riješiti čistim pristankom - kritičan je bio fra Ivan Šarčević.

Naglasio je da Bošnjaci u posljednjih stotinu godina ništa manje nisu nositelji evropskih ideja, a neki Bošnjaci i više, "nego moji Hrvati koji, kako je to Krleža rekao, samo vičemo da smo kulturni".

Govoreći o žalbenom postupku u slučaju protiv "Prlića i ostalih", naglasio je da ostaje pri ranijem stavu da je tzv. "Herceg-Bosna" zastrašujuće zlo nešto manje nego Republika Srpska, te da je ona bila reakcija i derivacija na velikosrpski projekt.

Podsjetio je na izjave Franje Tuđmana na Saboru 1991. godine i poslije da će, ako se budu dirale bh. granice, Hrvatska tražiti svoj dio, te da BiH nije priznavao.

- Herceg-Bosna je Tuđmanov projekt - podvukao je.

Na pitanje zašto većina Hrvata i dalje voli tzv. "Herceg-Bosnu", Šarčević je odgovorio da je to zabluda, mit koji traje...

- Ideja "Herceg-Bosne" je samoubilačka ideja za Hrvate - zaključio je Šarčević.

Autor: avaz.ba

Pročitano 67 puta Posljednja izmjena dana: 21. Ožujak, 2017.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas