Fra Ivan Šarčević: Ova blamaža s revizijom je prvo blamaža prema bošnjačkome narodu i žrtvama

Objavljeno u rubrici Politika Autor:  e-Posavina 21. Ožujak, 2017. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Ugledni profesor Franjevačke teologije u Sarajevu fra Ivan Šarčević kazao je večeras, gostujući u emisiji "Pošteno" Federalne televizije, da Bošnjaci imaju lošu elitu i da bošnjačka politika jeste politika apsolutne odsutnosti vizije, iako su Bošnjaci, kako je istakao, najviše stradali i bili pred nestankom.

- Utoliko me se može smatrati političkim Bošnjakom jer je to bio narod pred istrebljenjem, ali time ne može opravdavati svoju negativnu politiku. Pogotovo danas. Ova blamaža s revizijom danas je prvo blamaža prema bošnjačkome narodu i žrtvama. Ja ovdje ne radim ni za koga, nego se to točno vidi. To je umanjivanje stvarne pravde. Očekuje se od suda u Haagu da donese pravdu, on donosi presude. Ako se nije prije računalo što će sve biti i kako izvršiti tu reviziju, zašto se onda ide?! Pogledajte tu neozbiljnost bošnjačke politike, koja podrazumijeva da će se stvari riješiti čistim pristankom - kritičan je bio fra Ivan Šarčević.

Naglasio je da Bošnjaci u posljednjih stotinu godina ništa manje nisu nositelji evropskih ideja, a neki Bošnjaci i više, "nego moji Hrvati koji, kako je to Krleža rekao, samo vičemo da smo kulturni".

Govoreći o žalbenom postupku u slučaju protiv "Prlića i ostalih", naglasio je da ostaje pri ranijem stavu da je tzv. "Herceg-Bosna" zastrašujuće zlo nešto manje nego Republika Srpska, te da je ona bila reakcija i derivacija na velikosrpski projekt.

Podsjetio je na izjave Franje Tuđmana na Saboru 1991. godine i poslije da će, ako se budu dirale bh. granice, Hrvatska tražiti svoj dio, te da BiH nije priznavao.

- Herceg-Bosna je Tuđmanov projekt - podvukao je.

Na pitanje zašto većina Hrvata i dalje voli tzv. "Herceg-Bosnu", Šarčević je odgovorio da je to zabluda, mit koji traje...

- Ideja "Herceg-Bosne" je samoubilačka ideja za Hrvate - zaključio je Šarčević.

Autor: avaz.ba

Pročitano 179 puta Posljednja izmjena dana: 21. Ožujak, 2017.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas