Čović bi bio iskren samo kada bi se odrekao HRHB

Objavljeno u rubrici Politika Autor:  e-Posavina 14. Ožujak, 2017. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma Komentara (2)
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Napokon je i lider HDZ BiH Dragan Čović javno priznao ono što je javna tajna - nije podržao reviziju presude tužbe BiH protiv Srbije, ne zarad međusobnih unutrašnjih odnosa u BiH, već mogućnosti da nakon izricanja pravosnažne presude Prliću i drugima, bude pokrenuta tužba BiH (Bošnjaci i Srbi) protiv Hrvatske zbog agresije na BiH, piše Patria.

U prijevodu, poruka političarima iz RS, nisam ovo podržao sada, a vi nemojte ako bi Bošnjaci odlučili tužiti Hrvatsku. Tako se Čović, baš kao i Mladen Ivanić, više brine što će biti sa susjednom, nego li vlastitom državom.

Odgovarajući na optužbe da je svojim rezerviranim stavom prema reviziji presude zaboravio hrvatske žrtve i agresiju, Čović navodi da s jednakim žarom i odgovornošću nosi dužnost hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

– Istom logikom koja je išla od Sarajeva prema Srbiji, u slučaju negativne presude za šestoricu dužnosnika Herceg Bosne, za što vjerujem da neće biti slučaj, otišla bi prema Hrvatskoj bez ijedne dvojbe. Isti pritisak iz Sarajeva ili nešto što se krije iza toga, taj parasustav o kojemu govorim, već je djelovao prema drugome Sudu u Haagu u cilju da šest dužnosnika Herceg Bosne dovedu u takvu situaciju. Sarajevo je životno zainteresirano za presudu sa zajedničkim zločinačkim pothvatom. E, kada je netko toliko zainteresiran da se to dogodi, onda je za mene jasno što se sve može koristiti kako bi se ostvario taj cilj, kazao je Čović za Večernji list.

Umjesto da se ogradi od onoga što su radili Prlić i drugi, te da se ne poistovjećuje sa tom zločinačkom politikom, Čović čelnike tzv. HRHB posjećuje u Ševeningenu, Dariju Kordiću sprema herojski doček u Busovači…

Lider HDZ BiH šalje kontinuirano poruku da je podržavao i podržava, Heliodrom, Dretelj, desetine hiljada pobijenih i prognanih Bošnjaka i Srba sa ciljem stvaranja etnički čiste tzv. HRHB. Ne pokazuje nijednog trena volju niti želju da se ogradi od Prlića i družine.

Za razliku od njega, ugledni hrvatski odvjetnik Anto Nobilo je nakon izricanja prvostepene haške presude Priliću i drugima (111 godina zatvora) rekao:

– Ova je presuda najgori, crni scenarij jer potvrđuje da je Hrvatska bila agresor. To je očekivana presuda, no ono što se dogodilo prvi put u povijesti jest da su vodeći državni službenici, od Tuđmana do Šuška, sudjelovali u tome, znači u političke ciljeve ukomponirali su zločin. Za međunarodni položaj Hrvatske to ne znači ništa posebno jer Hrvatska danas i 1993. nije ista. U povijesnom smislu to je teret, no na nama ostaje da zauzmemo pošten stav i krenemo dalje, kazao je Nobilo i poručio:

– Posljedice ove presude mogu osjetiti jedino Hrvati u BiH ako ne zauzmu drugačiji stav, jer oni još uvijek podupiru vodstvo iz 90-ih i ne osuđuju zločine koji su se dogodili, dodao je Nobilo.

Čović bi napokon trebao shvatiti da svim svojim postupcima samo nanosi štetu vlastitom narodu prvenstveno, te da su svi njegovi potezi i izjave pod krinkom „borba za ravnopravnost Hrvata“ školski primjer političke obmane širokih narodnih masa. Da se iskreno bori za Hrvate, kako to predstavlja na svakom koraku, odrekao bi se za početak zločinačke politike tzv. HRHB. | NAP

Pročitano 176 puta Posljednja izmjena dana: 14. Ožujak, 2017.

Komentari   

Zdravko Međimurec
+6 #1 Zdravko Međimurec 2017-03-14 13:37
Pisao sam već o tome. Ali to treba stalno ponavljati da većini Hrvata u BiH to dođe do glave, budući da će istina pomoći Hrvatima u BiH ,te Hrvatskoj, kao i ostalim narodima u BiH. Da nije bilo sramotnog dogovora Tuđman - Milošević, za podjelom Bosne , upereno protiv Muslimana (onda još nisu bili Bošnjaci), došlo bi do prirodnog saveza Hrvata i Muslimana, protiv velikosrpske ideje (svi Srbi u jednoj državi), te bi Bosna sasvim drugačije izgledala (ne bi bilo republike srpske). Podsijetiću na neke događaje koje pristalice HDZ-a često zaboravljaju. Kod formiranja stranaka u BiH, na svim skupovima SDA vezale su se zajedno zastave SDA-HDZ-a, što kod HDZ-ovih skupova nije bio slučaj. To govori o željama Muslimana. A slaviti osuđene ratne zločince, je neprimjereno u bilo kojoj civilizacijskoj tvorevini.
Citat
Đutla
+6 #2 Đutla 2017-03-14 21:03
Čestitam autoru. Iako je sve tako jednostavno i logično, mnogima, nažalost, još uvijek nije krenulo ni centimetra iz dupeta u glavu...
I onda se čudimo što nam se dešava to što se dešava...
Da i ja citiram Thompsona :sad: : E, moj narode...
Citat

Dodaj komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.


Sigurnosni kod
Osvježi

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas