Interview 188

Objavljeno u rubrici Interview Autor: 22. Ožujak, 2018. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

O položaju Hrvata u RS-u najbolje govori podatak da ih tamo živi još samo 5% od prijeratnog broja, a njihov broj se i u ovih 20-tak godina poslije rata još dodatno smanjio. Mnogi od malobrojnih preostalih Hrvata svakodnevno se susreću s mnoštvom nepravdi i nepremostivih životnih problema i poteškoća te ustaljenom praksom kršenja nekih od osnovnih ljudskih i građanskih prava (pravo na vlasništvo, pravo na raspolaganje svojom imovinom, pravo na jezik, pravo na rad, na jednak pristup javnim službama, pravo na jednakopravnost i pravnu zaštitu bez diskriminacije…)

Objavljeno u rubrici Interview Autor: 18. Ožujak, 2018. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Nekadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini za AJB govori o ulozi međunarodne zajednice u regiji i evropskoj perspektivi zemalja zapadnog Balkana. Christiana Schwarz-Schillinga regija najviše pamti kao visokog predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini.

Objavljeno u rubrici Interview Autor: 15. Ožujak, 2018. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Qudo licet Iovi, non licet bovi je latinska izreka koja kaže da ono što dolikuje Jupiteru, ne dolikuje ovnu. Drugim riječima, nije sve za svakoga.

Objavljeno u rubrici Interview Autor: 14. Ožujak, 2018. Komentara (2)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

"Mislim da će se u narednih deset dana morati staviti na stol rješenja kojima dugo kalkuliramo i mislim da bi time relaksirali odnose u BiH", kazao je u Pressingu na N1 predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović, komentirajući izmjene Izbornog zakona za koje se zalaže.

Objavljeno u rubrici Interview Autor: 13. Ožujak, 2018. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Krešimir Zubak ima izuzetnu pravosudnu i političku karijeru. Bio je predsjednik Okružnog suda u Doboju, a od 1980. do 1984. doministar pravosuđa u SR BiH. Nakon toga postaje predsjednik Višeg suda u Doboju do 1992., do trenutka kada je sa porodicom protjeran iz Doboja.

Objavljeno u rubrici Interview Autor: 07. Ožujak, 2018. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Bosna i Hercegovina već devet godina nije provela presudu u predmetu Sejdić i Finci koja se odnosi na diskriminaciju manjinskih naroda u Bosni i Hercegovini.

Objavljeno u rubrici Interview Autor: 05. Ožujak, 2018. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Budite uvjereni da će prodavači interesa hrvatskog naroda u RS-u završiti u konačnici na političkom smetlištu, gdje im jeste mjesto.

Objavljeno u rubrici Interview Autor: 04. Ožujak, 2018. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Profesor Franjevačke klasične gimnazije u Visokom kaže da je samo Bosna starija od Bosne Srebrne, a od ta dva termina starije a živuće na ovom prostoru nema.

Objavljeno u rubrici Interview Autor: 04. Ožujak, 2018. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Predsjednik HDZ-a 1990 govorio je za VIjesti.ba o pitanju Izbornog zakona, predaji odgovora na Upitnik, planovima za izbore...

Stranica 1 od 15

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas