Istraživanja: Svi su sretniji od Bosanaca i Hercegovaca

Objavljeno u rubrici Društvo Autor:  e-Posavina 20. Lipanj, 2018. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma 0
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Najsretniji narod na svijetu su Finci, dok se Bosna i Hercegovina nalazi na 93. mjestu od 156 analiziranih zemalja.

Kada je riječ o bivšim jugoslovenskim republikama, iznad BiH su sve ostale republike, pokazalo je najnovije Svjetsko istraživanje sreće za 2018. godinu.

Finska kao država je najsretnija zemlja na svijetu jer se duboko poštuju ljudska prava: ravnopravnost polova, zaštita životne sredina, sustav obrazovanja i ravnoteža između života i rada.

Odmah nakon Finske nalaze se Norveška, Danska, Island i Švicarska. Kada je riječ o državama Europske unije, najsretniji su ljudi u Austriji, koij su na ovoj rang-listi zauzeli visoko 12. mjesto. Iza njih su Nijemci, na 15. mjestu.

Istraživanje o sreći, koju je uradio Media Galup, pokazalo je da su Finci najsretniji narod, ali građani te zemlje nisu suglasni s tom ocjenom.
Finci, ali i ostali nordijski narodi po prirodi su introvertni, teško pokazuju emocije, kako lijepe, tako i one tužne. Po tim odlikama, oni su sušta suprotnost recimo latino-amerikancima, koji imaju burnije reakcije, rekao je Mike Viking, direktor Instituta "Happiness reasearch".

Kao i u mnogim istraživanjima, i u ovome je Slovenija, kada je riječ o bivšim jugoslovenskim republikama, najbolje rangirana i nalazi se na "visokom" 51. mjestu. Iza nje, na 78. mjestu nalazi se Srbija.

Nešto "nesretniji" su građani ostalih bivših jugoslovenskih republika, pa se tako Crna Gora našla na 81, a Hrvatska na 82. mjestu. Sedam mjesta iza je i Makedonija, a Bosna i Hercegovina se nalazi na posljednjem mjestu u regiji, odnosno na 93. mjestu u svijetu.

Pročitano 61 puta Posljednja izmjena dana: 20. Lipanj, 2018.

Napiši komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas