Vama opomena pred isključenje, njima butelje vina, domjenci od 9 tisuća KM, bicikla i boks mečevi

Objavljeno u rubrici Društvo Autor:  e-Posavina 13. Veljača, 2018. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U Elektroprivredi Hrvatske zajednice Herceg Bosne znaju u kojim se restoranima može kvalitetno objedovati, vole fina vina, pakirana u “prigodnim buteljama”, po povoljnoj cijeni od skoro 4 tisuće KM. Nisu im mrski ni slatkiši, kava, čokolada, domjenci od šest i više tisuća KM, uz glazbenu pratnju.

Naravno, šta bi bio domjenak da se ne upotpuni nekim kvalitetnim novčanikom, šalom, maramom, majicama ili kišobranom od šest tisuća KM, te sličnim prigodnim poklonom za koje tvrtka izdvaja čak i do 50 tisuća KM u jednoj nabavci, piše Žurnal.info.

Restoran/catering Mateo Mostar, restoran Cigo, Brodomerkur, pivnica Stela, Hercegovinavino, restoran Udovice u naselju Sretnice, hotel Mostar.... samo su neke od omiljenih lokacija za poslovne sastanke, po visini računa, reklo bi se – dugotrajne i iscrpljujuće.

Tvrtka je tijekom proteklih nekoliko godina kupovala i značajan broj ulaznica za različite manifestacije: boks meč, utakmice Hrvatskog košarkaškog kluba Široki iz Širokog Brijega (1.000), utakmice Nogometnog kluba Široki Brijeg (1.000), ulaznice kupljene za blizu 800 KM od Obrta Primera Mostar i Elite Media Mostar...
U kratkom telefonskom razgovoru, s obzirom da obrazloženje o ovim nabavkama nisu dobili, glasnogovornica Marija Buntić samo je kratko rekla kako su ulaznice kupljene “uposlenicima kompanije”.

Izostao je odgovor i za koga su kupljena dva bicikla: Planetbike – 600 KM i Intersport – 478 KM.

Domjenci i priredbe

Po šest tisuća KM plaća se najam dvorane i usluga jela i pića svake godine u Brodomerkur-Hotelu Mepas. A u siječnju 2016. dva domjenka u restoranu/cateringu Mateo poreske obveznike koštala su ukupno 9.200 KM! Pored toga, usluge angažiranja pjevačkog društva Hrvoje plaćene su dvije tisuće KM.

Prema ovim brojkama, česte konzumacije u hercegovačkim restoranima, čiji računi dosežu iznose više od dvije tisuće KM čine se kao štednja:

poslovni sastanak u Lavandi, jelo i piće u pivnici Stela, restoranima Four Seasons, Zagreb (450 KM), Karting klubu (736 KM), motelu Kivi (1.581 KM), PTP Hercegovinavino (1.182), Hotel Mostar (714), ručak – Mateo (2.350 KM), poslovni sastanak – restoran Cigo (211 KM), Bago (258)....

Pokloni za poslovne partnere

U zadnjih nekoliko godina tvrtka je nabavljala darove za poslovne partnere različitih vrijednosti:

- Novčanici i marame, u vrijednosti od 21 tisuću KM, nabavljeni od Antonio Commerce Mostar: 160 muških i 150 ženskih setova.

U tenderskoj dokumentaciji jasno je precirano kako kutija u koju su setovi upakovani mora biti drvena, crna ili smeđa, kako set mora sadržavati svilenu kravatu koja će biti u nijansama pratećeg kožnog novčanika. Novčanik pak treba biti na preklop, imati unutarnje pretince, a kravata mora biti na točkice ili prugice. Ženski set također mora sadržavati kožni novčanik s patent zatvaračem na dugme sa prednje strane, te svilenu maramu u nijansama novčanika.

Od istog prodavača tvrtka je više puta nabavljala poslovne darove:

- U siječnju 2017 ponovo set muški (kožni novčanik i kravata), set ženski (kožni novčanik i marama) – i ponovo Antonio Commerce – 47.075.
- Kravate (cro kravata baština) – Antonio Commerce - 5.950 -  lipanj 2016.
- Kravate Baština i ženski šalovi Ban – Antonio Commerce – 5.675
- Ženski šalovi (cro ženski šal za poklone poslovnim partnerima Društva) – Antonio Commerce – 5.999

Od 2015 nadalje nabavljani su i:

 - Butelja vina sa prigodnim pakiranjem – 3.620
 -  kišobrani –  5.963
 - USB memorija 16 GB – 5.997
- Autopunjač sa otisnutim logotipom društva za poklon gostima na 19. međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar - 5.975
- Darovi – RC Sport Premio – 972 KM .
- Darovi – RC Sport Premio 972 KM
- USB stick sa otisnutim logotipom Društva – 5.850
- pokloni – Pepi Karttis – 920
- majice – 6.000 KM

Špeceraj: Vino, čokolada, kava....

Kompanija je trođšila novac i na “slastice”, čokoladu - 630 KM, vino, vodu, kavu, “robu” u Konzumu, cvijeće za 800 KM.... Proslavlja se i otvaranje novih poslovnica, pa je puštanje u rad one u Širokom Brijegu koštalo 5.500 KM.

U listopadu prošle godine izdvojeno je i više od 130 tisuća KM za nabavku osobnih vozila.

Izvor: zurnal.info

Pročitano 58 puta Posljednja izmjena dana: 13. Veljača, 2018.

Dodaj komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.


Sigurnosni kod
Osvježi

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas