Papa Franjo sumnja u Međugorje: 'Žena koju su djeca vidjela nije majka Isusova'

Objavljeno u rubrici Društvo Autor:  e-Posavina 15. Svibanj, 2017. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Papa Franjo je u subotu izrazio "ozbiljne sumnje" u ukazanje Djevice Marije u Međugorju u BiH, gdje svake godine dolazi oko milijun hodočasnika, piše britanski 'The Guardian'. "Žena koju su djeca vidjela u Međugorju nije majka Isusova", kazao je papa tijekom razgovora s novinarima u zrakoplovu, a nakon povratka iz Fatime u Portugalu, gdje je svecima proglasio dvoje djece, kojima se daleke 1917. godine ukazala Gospa.

"Žena koju su djeca vidjela u Međugorju nije majka Isusova", kazao je papa tijekom razgovora s novinarima u zrakoplovu, a nakon povratka iz Fatime u Portugalu, gdje je svecima proglasio dvoje djece, kojima se daleke 1917. godine ukazala Gospa.

Što se tiče Međugorja, papa Franjo je kazao da je u ovom slučaju "istraga još u tijeku", ali je još jednom ponovio svoje sumnje u istinitost fenomena. Rekao je da istraga koju je pokrenula Crkva izaziva sumnju u svezi međugorskih ukazanja.

Sveti otac je naglasio kako on preferira "Majku Madonu" ili "našu Majku", a ne "Madonu službenicu koja svakog dana šalje svoje poruke".

"Ova navodna ukazanja nemaju punu vrijednost", kazao je papa, ističući kako iznosi svoje "osobno mišljenje".

Papa je svoju sumnju ovako pravdao: "No, očito je, tko misli da će Djevica reći: Dođite na ovo mjesto sutra u ovo doba i dat ću poruku vidjelici?".

Međutim, Papa je bio više oprezan u odnosu na prva ukazanja 1981. godine, što nije odmah odbacivao.

"Na prvobitnim ukazanjima koja su djeca imala, istrage se moraju nastaviti", kazao je.

Već je provedeno nekoliko istraga, posljednja u siječnju 2014., no još nije objavljen rezultat.

Međutim, u studenom 2013., papa je izrazio sumnju. "Djevica", rekao je, "nije šef pošte koji će svaki dan slati poruke."

Vatikan je ove godine poslao posebnog izaslanika, poljskog nadbiskupa Henrika Hosea da "stekne dublje znanje o pastoralnoj situaciji" u Međugorju i "iznad svega zbog potreba vjernika koji idu hodočastiti".

Međutim, izaslanik neće biti zadužen za provjeru autentičnosti ukazanja, jer taj zadatak je na Kongregaciji za nauk vjere.

Ove papine primjedbe će vjerojatno izazvati velike reakcije u BiH, gdje katolici čine oko 10% stanovništva, a vjerski turizam u Međugorju donosi novac u tu siromašnu balkansku zemlju, piše The Guardian.

Pročitano 239 puta Posljednja izmjena dana: 15. Svibanj, 2017.

Dodaj komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.


Sigurnosni kod
Osvježi

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas