Znanost 11

Objavljeno u rubrici Znanost Autor: 02. Prosinac, 2016. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Istraživači su proučavali što se događa u mozgu za vrijeme „duhovnih iskustava“. U studiji je sudjelovalo 19 mormona mlađe životne dobi. Prema novoj studiji, religijska iskustva imaju sličan utjecaj na mozak kao i droga.

Objavljeno u rubrici Znanost Autor: 12. Listopad, 2016. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Što imamo zajedničko s bananom? Iako možda međusobno ne nalikujemo, sva živa bića – pa čak i ljudi i banane, izgrađeni su od istog materijala.

Objavljeno u rubrici Znanost Autor: 21. Kolovoz, 2016. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Znanstveno i prvo službeno recenzirano istraživanje o chemtrailsima objavljeno je u srijedu u časopisu Enviromental Research Letters, te sadrži rezultate koji bi trebali doprinijeti odbacivanju teorije zavjere o tajnom planu uništavanja čovječanstva i smanjenju populacije štetnim kemijskim sastojcima.

Objavljeno u rubrici Znanost Autor: 13. Kolovoz, 2016. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Među vašim prijateljima vjerojatno postoji bar jedan koji redovno, iz dana u dan na društvenim mrežama objavljuje svoje fotografije iz teretane, s trčanja, slike svojih zdravih obroka…

Objavljeno u rubrici Znanost Autor: 06. Travanj, 2016. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Iako se do sada smatralo kako ostaci hominida pronađeni u španjolskoj špilji Sima de los Huesos (što u prijevodu znači „jama kostiju“), pripadaju humanoidnoj vrsti iz koje se razvio neandertalac, nova genetska istraživanja potvrdila su kako navedeni ostaci pripadaju upravo neandertalcima.

Objavljeno u rubrici Znanost Autor: 24. Ožujak, 2016. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Iako je prošlo gotovo 47 godina otkad su se Neil Armstrong i Buzz Aldrin izašli iz lunarnog modula i zakoračili površinom Mjeseca, još se uvijek nismo puno odmakli od pogonskih sustava iz tog vremena.

Objavljeno u rubrici Znanost Autor: 20. Ožujak, 2016. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Unatoč činjenici što se Nobelova nagrada ne dodjeljuje za otkrića na području matematike, norveška Akademija znanosti i umjetnosti dodjeljuje tzv. Abelovu nagradu, kao svojevrsnu matematičku inačicu Nobela. A Abelovu nagradu ove je godine dobio prof. Andrew Wiles, zato što je uspio dokazati najstariji neriješeni problem na području matematike, tzv. Fermatov posljednji teorem.

Objavljeno u rubrici Znanost Autor: 11. Ožujak, 2016. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Kad su znanstvenici s britanskog Surrey NanoSystems tijekom 2014. godine objavili kako su proizveli najcrnji materijal na svijetu, nazvan Vantablack, koji je apsorbirao 99,965% vidljive svjetlosti, nitko se nije nadao kako će samo dvije godine kasnije isti tim proizvesti još crnju verziju Vantablacka. Naime, nova inačica ovog materijala toliko je crna da ne postoji spektrometar koji bi izmjerio koliko svjetlosti dotični apsorbira.

Objavljeno u rubrici Znanost Autor: 05. Ožujak, 2016. Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Znanstvenici vjeruju da su otkrili način na koji mogu navesti imuni sustav da ubije stanice raka, no razvoj te metode stvaranjem individualnog cjepiva protiv raka za svakog pojedinog pacijenta skup je i možda u konačnici ne bi rezultirao uspjehom, prenosi BBC.

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas