Gmail donosi nove mogućnosti

Tehnolink Autor:  e-Posavina 18. Ožujak, 2017. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Ovog mjeseca Google nam donosi dvije promjene u Gmail, povećanje dozvoljene veličine privitaka te mogućnost gledanja videa direktno u Gmailu.

Početkom mjeseca Google je promijenio koliko veliki privitak ili attachment, na engleskom, možete primiti u dolaznim emailovima. Prijašnja praksa je da je dopušteni limit bio 25 MB, za dolazne i odlazne e-mailove. Sada možete direktno primiti privitak do 50 MB bez da idete preko drugih servisa ili usluga, kao npr. Google Drivea.

Nije neko veliko povećanje ali i male sitnice mogu obradovati čovjeka. Kao i dosada, privitke veće od dozvoljenih limita možete slati i primati putem gorenavedenog Google Drivea.

Druga novost je da će od ovoga mjeseca postupno korisnicima Gmaila biti uvedena mogućnost da pogledate video zapis pridodan nekom e-mailu. Opcija u načelu radi kao i YouTube video zapisi, tj. kada primite mail koji ima video privitak, bit će vam prikazan thumbnail zapisa a kada kliknete na nj, otvoriti će vam se player sličan onom unutar YouTubea.

Inače, ova osobitost je već prisutna u Google Driveu, a video zapisi se automatski prenose u optimalnoj kvaliteti, tj. najboljoj mogućoj ovisno o kvaliteti zapisa prilikom prebacivanja na Google servere.

Izvor: racunalo.com

Pročitano 28 puta Posljednja izmjena dana: 18. Ožujak, 2017.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas