Mel Gibson novim filmom o snažnoj vjeri jednog vojnika poharao svijet i zapanjio ateiste!

Showbiz Autor:  e-Posavina 16. Studeni, 2016. Veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma Komentiraj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Ovaj uspjeh Mel Gibsona i njegova filmskog prislavljanja vjere koja bi sada mogla biti okrunjena i Oscarom, ražestila je brojne ateističke kritičare koji Gibsonu opet zamjeraju da je prereligiozan. 

Dugo iščekivani film Mel Gibsona pod nazivom ‘Greben spašenih’  je u kinima i opet naravno izaziva mnoštvo rekacija, ponajviše zbog toga jer film gdje god da se pojavi kupi snažne ovacije prisutnih, a temeljen je na istinskoj kršćanskoj vjeri.

Naime, radnja filma, kojeg svaki kršćanin mora pogledati, zapravo je istinita priča o vojniku koji u krvavoj bitci  u Okinawi za vrijeme Drugog svjetskog rata kao vojnik i zbog vlastite vjere odbio uzeti oružje u ruke. Iako su ga kao vojnika bez oružja smatrali manje važnim,  snaga  njegove odluke vidljiva je u nevjerojatnim plodovima. Naime, on je spasio 75 suboraca, a da nije ispalio niti jedan jedini metak. Bio je jedini američki vojnik u Drugom svjetskom ratu koji se nenaoružan borio na prvim linijama fronta jer je vjerovao da je, makar je rat u ovom slučaju bio opravdan, ubijanje uvijek moralno neispravno. Kao ratni bolničar sam je evakuirao ranjene koji su pali iza neprijateljskih linija i brinuo se za njihove ozljede, dok ga i samog nisu ranile granate i ubili snajperisti. Desmondu Doss bio  je prvi vojnik s prizivom savjesti koji je dobio Kongresnu medalju časti.

– Kad sam prvi put čuo priču Desmonda Dossa, prvog američkog vojnika s prizivom savjesti kojemu je bila dodijeljena Medalja časti, zapanjila me njegova požrtvovnost. Doss je bio osoba koja je na najnesebičniji i gotovo nesvjestan način redovito riskirao vlastiti život kako bi spasio život svoje braće. Desmond je bio prosječna osoba koja je postigla nadprosječne podvige –  izjavio je Mel Gibson nakon premijere filma.

Film je odmah nakon premijernog prikazivanja pokupio sjajne kritike, te se već počelo spominjati kako će  film ‘Greben spašenih’  biti nomirniran za Oscara u kategoriji za najbolji film. Ovaj uspjeh Mel Gibsona i njegova filmskog prislavljanja vjere koja bi sada mogla biti okrunjena i Oscarom, ražestila  je brojne ateističke kritičare koji Gibsonu opet zamjeraju – da je prereligiozan. Što će tek reći na film Uskrsnuće kojeg G uskoro izlazi kao nastavak Gibsonove Pasije? Sigurno je jedno, Gibsonu trebaju naše molitve!

Dnevno.hr

Pročitano 848 puta Posljednja izmjena dana: 16. Studeni, 2016.

Dodaj komentar

KOMENTARI SE OBJAVLJUJU PROMTNO TAKO DA NE MOŽEMO ODMAH REAGIRATI NA OBJAVLJEN SADRŽAJ. PRIJAVITE NAM NEPRIMJERENE KOMENTARE KAKO BI BRŽE INTERVENIRALI.
Zadržavamo pravo brisanja neprimjerenih komentara bez prethodnog upozorenja.
Portal e-Posavina.com se ograđuje od sadržaja u komentarima i isti ne odražavaju stav portala.


Sigurnosni kod
Osvježi

arhiva domovinski rat

Nije sve u životu politika

Partneri

republikainfo 170 posavski vremeplov 170

e-Posavina.com

logo plavi uski

Imate zanimljivu priču ili jednostavno, želite pisati za naš portal.
Pošaljite nam svoj tekst, informaciju, ideju... Javite nam se!

Pišite nam na e-mail adresu info@e-posavina.com

 

 

Povežite se s nama

Slijedite nas na Twitteru
Lajkajte nas na Facebooku
Pratite nas na Google+
Pretplatite se na RSS Feeds
Pratite naš YouTube kanal
Kontaktirajte nas