Think Different
Glas slobodne Posavine!

HS BiH: “Radnici Aluminija moraju krivca tražiti u svom okruženju, a ne u Sarajevu”

TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN HDZ-a i HNS-a

1 743

“Ne tražite pravdu na pragu drugoga, pogledajte oko sebe i naći ćete odgovorne u vilama i mercedesima pod rotacijama”, kaže Božo Skopljaković

“Radnici Aluminija iz Mostara odlaze u Sarajevo tražiti pravdu za sebe i svoje obitelji a na pragu im se nalazi HNS koji okuplja glavne krivce za propast ovog ali i mnogih drugih preduzeća u kojima su hrvatske obitelji ostvarivale svoju egzistenciju”.

Izjavio je ovo za Vijesti.ba predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković, komentirajući teško stanje u ovoj firmi u koje su firmu doveli kadrovi HDZ-a.

“HDZ-ovi i drugi vole za sebe reći da oni zastupaju preko 90 posto Hrvata i da su oni stožerna snaga koja brine o svim Hrvatima, pa evo prilike da to na djelu i pokažu”, dodaje Skopljaković.

Skopljaković se pita da li je sukob i podjela HDZ BiH te nastanak HDZ 1990 slučajan ili je povezan događaj sa ličnim interesima pojedinaca koji se nisu mogli dogovoriti oko fotelja i udjela u javnim poduzećima?

“Sada kada je sve opljačkano s namjerom da se obezvrijedi Aluminij do prihvatljive cijene po kojoj će biti izvršena sumnjiva privatizacija sva odgovornost će biti prebačena na Federalnu Vladu kao da u toj Vladi ne sjede upravo ovi koji su do ovoga i doveli”, ističe on.

On dodaje kako je kolektivna krivica poznati recept iz bivšeg sistema čiji kadrovi održavaju i ovaj današnji sistem.

“Da narode sam si kriv za svoju poziciju, to je poruka aktualne vlasti”, ističe Skopljaković.

HDZ BiH prepustio je Bratstvo Novi Travnik u ruke SDA, za nemiješanje u Aluminij, smatra naš sagovornik.

“Bošnjaci nemaju prava u Aluminiju, a Hrvati u Bratstvu, a kako vrijeme ide plašimo se da neće niti Hrvati imati prava u Aluminiju, niti Bošnjaci u Bratstvu. Bratstvo Novi Travnik zapošljavalo je nekoliko hiljada Hrvata, što je 900 radnika za HDZ-ove koji na izborima mogu pokrasti tri puta više glasova”, pojašnjava Skopljaković.

On zaključuje kako se radnici moraju okrenuti oko sebe i tražiti krivce u svom okruženju.

“Ne tražite pravdu na pragu drugoga, pogledajte oko sebe i naći ćete odgovorne u vilama i mercedesima pod rotacijama”, kaže Božo Skopljaković.

Na kraju HS BiH izražava žaljenje da se preko medija rješavaju pitanja i sudbine preko 900 radnika i njihovih porodica.

“Pozivamo odgovorne da poduzmu sve da se zaštite interesi i prava radnika ne samo danas Aluminija nego i drugih opljačkanih i devastiranih preduzeća”, zaključio je Božo Skopljaković.

Izvor: vijesti.ba

1
Napišite komentar

avatar
2500
1 Komentara
0 Odgovora na komentare
0 Sljedbenika
 
Komentar s najviše ocjena
Najviše odgovora na komentar
1 Autori komentara
Pravedna država treća ljevica Autor zadnjeg komentara

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
noviji stariji najviše ocjenjeni
Obavijesti me o:
Pravedna država treća ljevica
Gost
Pravedna država treća ljevica

Pitajte Čovića za savjet.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više