Think Different
Glas slobodne Posavine!

HS BiH: Problem je u kriminalu, korupciji i nepotizmu, a ne u konstitutivnosti naroda

Bezuvjetno krenuti u reforme

0 5.857

Nebrojeno puta, naglašavali smo da Dejtonski mirovni sporazum nije idealno rješenje ali moramo naglasiti da kao legalisti poštujemo sve dogovoreno u ovom sporazumu iz kojeg je proistekao i Ustav BiH u kojem se kaže da „Bošnjaci, Hrvati i Srbi, kao konstitutivni narodi (zajedno s ostalima), i građani Bosne i Hercegovine utvrđuju Ustav Bosne i Hercegovine“.

Krajnje je vrijeme da svi političari u BiH shvate da prvorazredni problem koji koči BiH u njenom napretku ka euroatlantskim integracijama, niti u kojem slučaju, nije konstitutivnost naroda već kriminal, korupcija, nepotizam i sve druge pošasti koje pogađaju jednako sve građane u BiH. U ovome trenutku govoriti o ukidanju konstitutivnosti prije svega u suprotnosti je sa onim što kaže Ustav i jednako je opasno kao i pozivi pojedinih političara na referendume i odcjepljenja dijelova teritorija te njihovog pripajanja nekim drugim državama. Ustavne promjene su potrebne ali niti u kojem slučaju parcijalne i selektivne već cjelovite i korjenite sukladno najvišim europskim standardima.

BiH je potpisala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, započnimo pregovore, najprije sami sa sobom, tražimo usklađivanje svih novodonesenih zakona sa EU, otvorimo Poglavlja 23. i 24.,  započnimo borbu protiv korupcije te pokrenimo reforme i sve druge procese koji vode BiH u NATO i EU, sve ovo nije u suprotnosti sa Ustavom.

HS BiH poziva sve politički odgovorne snage da prihvate preuzete obveza te krenu u bezuvjetne reforme koje će osigurati transformaciju cijeloga društva s ciljem približavanja EU. Uvjereni smo kako će upravo nakon provedenih reformi doći do takvih promjena u društvu gdje će mnogi problemi biti riješeni a koji se sada u ovom trenutku čine ne rješivim, stoji u priopćenju Hrvatske stranke BiH.

Napišite komentar

avatar
2500

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
Obavijesti me o:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više