Think Different
Glas slobodne Posavine!

HS BiH pozdravlja mjere aktiviranja Akcionog plana za ulazak BiH u NATO

Sve je do aktualne vlasti

0 25

Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković pozdravlja odluku i poziv generalnog tajnika NATO-a Jens Stoltenberga za aktiviranje Akcionog plana za ulazak BiH u NATO savez.

Akcioni plan za članstvo (MAP) predstavlja program pomoći i potpore zemljama koje se pripremaju za članstvo u NATO-u. Pripreme i reforme uključuju pet oblasti: političku i ekonomsku, obrambenu i vojnu, financijsku, sigurnosnu i pravna pitanja.

Ako analiziramo oblasti u kojima je potrebno izvršiti reforme vidimo da se reforme u najvećem broju odnose na civilno društvo, dakle na aktualnu vlast.

BiH je, u najvećoj mjeri,  uradila obrambeno vojne reforme, to svjedoči učešće OS BiH u mirovnim misijama, tako da se o drugim oblastima trebaju pobrinuti oni koji su trenutno na vlasti.

BiH ovim pozivom dobiva prigodu da svoju dugogodišnju predanost realizaciji potrebnih reformi za članstvo u NATO savezu napokon privede kraju. Ovo će zasigurno biti snažna poruka svim investitorima, domaćim i stranim, da je BiH sigurna država u koju se može i isplati investirati a upravo je to ono što nam u ovom trenutku treba kako bismo zaustavili egzodus mladih obitelji iz naše zemlje. Kome to nije interes, kaže se u priopćenju iz HS BiH.

Napišite komentar

avatar
2500

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
Obavijesti me o:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više