Think Different
Glas slobodne Posavine!

HS BiH osuđuje miješanje Mire Kovača u unutarnje stvari BiH

Tiče se nas koji živimo u BiH

0 591

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora i bivši ministar vanjskih poslova Hrvatske Miro Kovač u intervju za Radio-televiziju Herceg-Bosne iz Mostara izjavio je, da se zalaže za preustroj BiH u tri regije po uzoru na Belgiju kako bi Hrvati mogli ostvariti svoju jednakopravnost s Bošnjacima i Srbima, a što je sa ostalima.

Gospodin Kovač je također izjavio da se Hrvatska ne miješa u unutarnje stvari u BiH te u isto vrijeme izjavljuje kako osobno snažno zagovara preustroj BiH i njeno približavanje prema euroatlantskim integracijama po modelu Belgije. Što je ovakvo snažno zalaganje ako nije miješanje u unutarnje stvari BiH.

HS BiH snažno osuđuje ovako snažno zagovaranje i miješanje Predsjednika Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora u unutarnje stvari koje se tiču isključivo onih koji u ovoj zemlji žive. Znamo dobro da su sljedeće godine unutarstranački izbori a ovakve izjave gospodina Kovača su podilaženje dijelu javnosti u BiH gdje su Hrvati u većini a koji bi mu mogli omogućiti da izbije na čelnu poziciju HDZ-a RH. Nameće se pitanje da li će istu izjavu gospodin Kovač ponoviti u Središnjoj Bosni, Posavini ili RS gdje su Hrvati u manjini te tražimo da pojasni kako će oni ostvariti svoju jednakopravnost.

Očigledno je da je i nastup g. Kovača u javnosti isti kao i nekih drugih političara u R. Hrvatskoj, koji pod navodnom zabrinutošću za Hrvate u BiH, zapravo vrše svoju promociju i traže podršku u BiH, da bi tu poziciju ostvarili u R. Hrvatskoj, ističe se u priopćenju Hrvatske stranke BiH.

Napišite komentar

avatar
2500

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
Obavijesti me o:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više