Think Different
Glas slobodne Posavine!

Hrvatska stranka BiH pozdravlja smjenu veleposlanika Del Vechia

Nadaju se da će novi biti bolji

0 33

Iz izjave Ivana Del Vechia kako je njegov dolazak devetog siječnja u Banjaluku samo splet okolnosti, neupućen bi mogao zaključiti da je on posljednjih pet godina bio hrvatski veleposlanik u Papua Novoj Gvineji, a ne u BiH, ili, možda, gvinejski veleposlanik u BiH, pa da poradi toga nije znao što se u Banjaluci slavi deveti siječnja, što se u povodu toga organizira i zbog čega je to politički i pravno sporno pitanje u BiH, te, samim tim, diplomatski problematično.

Osim nazočnosti u obilježavanju tog dana, činjenica da je njegova izjava u svezi s tim sadržajno u cijelosti usklađena sa objašnjenjem tog događaja od strane čelnog čovjeka i organizatora skupa, dodatno problematizira i diplomatske aktivnosti veleposlanika Del Vechia u posljednjim godinama njegovog mandata, pa i njegova izvješća vlastima R.Hrvatske o stanju u BiH.

Hrvatska stranka BiH pozdravlja pokretanje postupka njegovog razrješenja, ali smatra kako bi radi realnog sagledavanja stanja u BiH i odnosa između R. Hrvatske i BiH bilo cjelishodno kritički analizirati ukupan njegov rad i djelovanje, kao i u vezi s tim, rad i djelovanje diplomatsko-sigurnosnog osoblja kojim je on stvarno ili formalno rukovodio.

Hrvatska stranka BiH nada se da će, za razliku od dosadašnjeg, novi veleposlanik u BiH svoje djelovanje i aktivnosti u BiH usklađivati sa veleposlanicima i diplomatskim predstavnicima EU i svim onim koji podržavaju cjelovitu BiH i njezino priključenje NATO savezu i EU, a ne s onima koji su protiv svega toga.

Napišite komentar

avatar
2500

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
Obavijesti me o:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više