Think Different
Glas slobodne Posavine!

“HDZ vrijeđa branitelje Drvara, a Dodik je imao priliku 1995. pa ga nismo vidjeli”

BRANITELJI OGORČENI

0 61

Obilježavanje godišnjice u Drvaru najavio je Kantonalni odbor HDZ-a BiH Livno, a ne braniteljske udruge. Oni iz HDZ-a što su oslobodili Drvar, neka idu tamo 13. septembra. Nas to ne zanima!

Poručio je ovo u razgovoru za Vijesti.ba predsjednik Koordinacije udruge proisteklih iz domovinskog rata opštine Livno Željko Krišto, komentarišući inicijativu livanjskog HDZ-a BiH o obilježavanju 24 godine od oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara, koja je izazvala burne reakcije u Kantonu 10, ali i političkih predstavnika srpskog naroda.

Naš sagovornik podsjeća da se godišnjice obilježavaju godinama unazad, te naglašava da su već obilježene u Grahovu i Glamoču bez problema.

“Obilježavanje u Drvaru najavio je Kantonalni odbor HDZ-a BiH Livno. Oni su se sada malo probudili iz sna, pa im je palo na pamet da obilježavaju ono što se godinama obilježava. To je smiješno. No, od njih se svašta može očekivati, jer su očigledno ispucali sve dnevnopolitičke stvari. Vrijeđaju braniteljsku populaciju, a pogotovo porodice stradalih”, ističe Krišto, koji je i predsjednik kantonalne Udruge veterana Hrvatskih obrambenih snaga (HOS).

Krišto ističe da će se obilježavanju u Drvaru odazvati ukoliko to budu organizovala tamošnja braniteljska udruženja.

“Ovo organizuje livanjski HDZ, a politika nas ne zanima. To su njihovi hirovi koje mi trpimo već 20 godina. Što se tiče njihovih dnevnopolitičkih hirova, stavova, a posebno u vezi sa domovinskim ratom, ne smatram ih ozbiljnim. Nisu oni ti koji bi ostavili neki dojam kod naroda… Ne znam uopšte što narod glasa za njih”, navodi Krišto u razgovoru za Vijesti.ba.

Prokomentarisao je i izjavu člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da je spreman biti “dio onih koji će fizički sprječavati da bilo ko dođe u Drvar i obilježava na bilo koji način taj dan”.

“Imao je priliku 1995. godine, pa ga nismo vidjeli”, poručio je Krišto.

Napišite komentar

avatar
2500

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
Obavijesti me o:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više