Think Different
Glas slobodne Posavine!

EU: Stigla ozbiljna upozorenja domaćim političarima…

Ultimatum koji trese BiH

0 41

“Zakonodavna i izvršna vlast u BiH sada moraju prijeći s riječi na djela i provesti reforme da bi se jednoga dana za BiH preporučio status kandidata i otvorili pregovori o pristupanju EU“, kazao je Hahn.

Europski povjerenik za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn upozorio je političare u Bosni i Hercegovini da moraju što prije osigurati uspostavu vlasti na svim razinama ukoliko žele bilo kakav napredak na putu ka članstvu u Europskoj uniji.

Hahn je kazao kako BiH bespotrebno gubi vrijeme a građani trpe jer se političke stranke koje su dobile povjerenje birača na izborima u oktobru 2018. godine još uvijek ne mogu dogovoriti o uspostavi novog Vijeća ministara.

“Zemlja bez vlade nije u poziciji ponovno pokrenuti reforme potrebne za integraciju u EU. Rekao sam svim političkim liderima tijekom mog zadnjeg posjeta Sarajevu da za formiranje vlada ne bi trebalo postavljati preduvjete”, kazao je Hahn.

Hahn je istakao kako EU treba neke sugovornike u BiH s kojima bi razgovarala o provedbi četrnaest opsežnih reformskih preporuka.

“Zakonodavna i izvršna vlast u BiH sada moraju prijeći s riječi na djela i provesti reforme da bi se jednoga dana za BiH preporučio status kandidata i otvorili pregovori o pristupanju EU“, kazao je Hahn. | SB

Napišite komentar

avatar
2500

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
Obavijesti me o:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više