Think Different
Glas slobodne Posavine!

Emir Dilaver: Želim igrati za BiH, ali dvojno državljanstvo…?!

I Prosinečki ga prati

0 118

Emir Dilaver, jedan od istinskih vođa Dinama koji će u Europi prezimiti nakon gotovo 50 godina, simbol je svlačionice. Uostalom, nije ga uzalud Nenad Bjelica, inače prilično umjeren tip, nazvao “Veliki Blek”.

Za Emira je jedini problem to što ne igra niti za jednu reprezentaciju. Posjeduje austrijsku putovnicu i za tu je zemlju igrao kroz mlađe uzraste od 2008. do 2012. Ima 15 nastupa za U-21 reprezentaciju Austrije, no do seniorske nije došao.

U razgovoru za “Index.hr” Dilaver je priznao da ga korijeni vuku Bosni i Hercegovini, međutim tu se ništa konkretno ne događa, iako su njegove želje vrlo jasne.

– Rođen sam u BiH, ali nisam izvadio državljanstvo. Kada bih to sada želio, morao bih vratiti austrijsko, a to sada ne želim. Postoji mogućnost dvojnog državljanstva, ali zato bih se morao ispisati iz državljanstva BiH, potom predati u Austriji zahtjev za dvojnim državljanstvom te na kraju podnijeti i novi zahtjev za državljanstvom BiH. A to mi je sve u ovom trenutku malo komplicirano, jednostavno nemam vremena za rješavanje te papirologije – rekao je Dilaver.

Navodno ga prati i Robert Prosinečki što Dilaveru, koji je priznao da je gotovo precrtao mogućnosti reprezentativne avanture, otvara nove mogućnosti sljedećeg proljeća.

– Lijepo je znati da sam na radaru selekora Prosinečkog. Ne znam postoji li mogućnost da se ovo s dobivanjem dvojnog državljanstva nekako ubrza, možda neko u NSBiH zna više o tome. Naravno da bih želio igrati za Bosnu i Hercegovinu, kako ne bih – zaključio je Dilaver, čija se vrijednost prema Transfermarktu  procjenjuje na 1,5 miliona eura.

Napišite komentar

avatar
2500

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
Obavijesti me o:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više