Think Different
Glas slobodne Posavine!

Dragan Čović: Bez nas, kada smo ovako složni, ne može se formirati nijedna razina vlasti…

Hrvati u BiH jedini iskreno žele EU i NATO

0 46

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u izjavi za medije je kazao kako su Hrvati u Bosni i Hercegovini, koji jedini iskreno žele EU i NATO, i danas politički govore jednim glasom – kroz Hrvatski narodni sabor.

Predsjednik HDZ-a i Vlade Republike Hrvatske Andrej Planković izjavio je nakon zajedničke sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH i HDZ-a RH u Orašju, kako će se Hrvatska nastaviti zauzimati za prava Hrvata u BiH, ali i pružati dobrosusjedsku potporu cijeloj BiH i njenom euroatlantskom putu.

Pritom je suradnju dva HDZ-a ocijenio pozitivnom i intenzivnom.

“Takva će biti i na nadolazećim, važnim izborima, na kojima našu potpunu i zajedničku podršku ima predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. S druge strane, RH je dobro pozicionirana u međunarodnoj zajednici te ćemo se nastaviti kontinuirano, sustavno i konzistentno zauzimati za prava Hrvata, ali i pružati dobrosusjedsku potporu cijeloj BiH i njenom euroatlantskom putu”, poručio je Plenković.

Na sjednici je istaknuto kako HDZ BiH i HDZ RH, dvije sestrinske stranke, dugo godina zajedno rade na dobrobit hrvatskoga naroda u RH i BiH, te je naglašeno kako je temelj prijateljskog međustranačkog odnosa zajednička briga o Hrvatima u BiH kao konstitutivnom i ravnopravnom narodu, uzajamna potpora na izborima i pomoći BiH na njenome euroatlanstskom putu.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u izjavi za medije je kazao kako su Hrvati u Bosni i Hercegovini, koji jedini iskreno žele EU i NATO, i danas politički govore jednim glasom – kroz Hrvatski narodni sabor.

“Bez nas, kada smo ovako složni, ne može se formirati nijedna razina vlasti. Zahvaljujem na snažnoj i dosljednoj potpori Vladi RH, HDZ-u i predsjedniku Plenkoviću – vaša je potpora dragocjena Hrvatima u BiH u borbi za stvarnu ravnopravnost”, zaključio je Čović, priopćio je HDZ BiH.

FENA

Napišite komentar

avatar
2500

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
Obavijesti me o:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više