Think Different
Glas slobodne Posavine!

Dr. Tado Jurić: Hrvati su glasali nogama, a biračka mjesta su bila autobusni kolodvori

0 385

Gost političkog talk showa Dogmatica na televiziji Z1 bio je dr. Tado Jurić, docent na Odjelu za povijest Hrvatskoga katoličkoga sveučilišta i autor knjige ”Iseljavanje Hrvata u Njemačku – Gubimo li Hrvatsku?”. Vrlo zanimljiva emisija i sadržajno gostovanje dr. Jurića svakako zaslužuje našu preporuku.

U Dogmatici dr. Jurić govori o demografskim problemima s kojima se suočava hrvatski narod u BiH ali u cijeloj Hrvatskoj. Po Juriću masovno iseljavanje Hrvata u strane zemlje rezultat je prije svega političkih problema i političke klime koja je glavni generator depopulacije stanovništva.

– Hrvati su glasali nogama, a biračka mjesta su bila autobusni kolodvori. Političarima odgovara teza da ljudi odlaze zbog novca, a ne zbog njih, objašnjava dr. Jurić.

–  Prvo je UVEZANA Hrvatska bježala od Hrvata, sad Hrvati bježe od UVEZANE Hrvatske, simptomatično je po dr. Juriću.

Isto tako naglašava da se mnogi u Njemačkoj snađu, ali rijetko tko se pronađe… Ipak, između biti nezadovoljan u Njemačkoj ili biti nezadovoljan u Hrvatskoj, većina bira Njemačku.

U nastavku pogledajte cijelu emisiju Dogmatice i intervju s dr. Tadom Jurićem.

e-Posavina.com

Napišite komentar

avatar
2500

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
Obavijesti me o:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više