Think Different
Glas slobodne Posavine!

Domaljevac-Šamac: Provjerite svoje biračko mjesto

Popis prijavljenih za glasovanje putem pošte

2 693

Ovih dana vrlo je aktualna objava popisa biračkih spiskova državljana BiH koji se nalaze u inozemstvu i koji su izrazili volju da glasuju dopisno. Na njihove “prijavljene” adrese CIK je dostavio glasačke listiće i putem pošte naši državljani izvan BiH su konzumirali svoje pravo glasa.

Kažemo aktualno, jer javnost bruji upravo o tim spiskovima. Društvene mreže prepune su objava o prigovorima iz kojih je vidljivo da se radi o teškim zlouporabama i kršenju zakona. Veliki broj državljana BiH koji borave u BiH prijavljeni su na fiktivne adrese u inozemstvu. Mnogi koji uistinu borave u inozemstvu, poglavito u Njemačkoj i Austriji, lažno su prijavljeni u Hrvatskoj. Na sve te lažne adrese CIK je odaslao glasačke listiće i umjesto naših građana u njihovo ime glasao je netko drugi.

Ovom prigodom donosimo popis građana s područja općine Dmaljevac-Šamac koji su bilo svojevoljno bilo lažno prijavljeni za glasanje u inozemstvu.

Neke od tih prijava su uredne i one nisu sporne. Međutim, dobar dio njih je krivotvoren. A kao takvi predstavljau teško kršenje izbornih pravila i pozitivnih zakonskih propisa što u konačnici već daje nagovještaj o neregularnosti samog izbornog procesa.

Za općinu Domaljevac-Šamac za glasovanje putem pošte prijavljeno je ukupno 1.415 osoba. Otprilike jednak broj birača onom koji će glasati na redovitim biračkim mjestima.

Sve ovo debelo smrdi na prijevare, pogotovo ako uzmemo u  obzir činjenicu da su već procurile informacije o lažnim prijavama.

Da ne bi prejudicirali i iznosili možebitne krive informacije na linku ispod donosimo službeni popis Središnjeg izbornog povjerenstva,  za općinu Domaljevac-Šamac, osoba koje su se registrirale za glasovanje putem pošte ili ih je netko drugi, nezakonito, prijavio po istom osnovu.

Ovo je prigoda da se pročešljaju popisi i da građani sami pronađu lažnjake i nepobitne slučajeve izborne prijevare.

Za svaku osobu sa ovog popisa čija je prijava krivotvorene, predlažemo, objavite informaciju na našem portalu ili na društvenim mrežama. Građani već jednom moraju stati u kraj izbornom inženjeringu koji mimo volje građana bira zastupnike u tijela zakonodavne vlasti.

Birački popis za glasovanje u inozemstvu – Općina Domaljevac-šamac

Ukoliko želite provjeriti gdje ste osobno registirani to možete učiniti na ovom linku Provjera biračkog mjesta

e-Posavina.com

  1. elvis komentira

    svaka cast, napokon malo , svijetla i u Domaljevac-Šamac.

  2. Max komentira

    Kakvo svjetlo Elvise vidiš ovdje? Ovo je sve marak. Mafija na kvadrat.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Odgovorni ste za sav sadržaj u Vašim komenatarima. Naš portal ne može preuzeti odgovornost za sadržaj vaših postova.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.