Think Different
Glas slobodne Posavine!

Dodik ponovo izabran za lidera SNSD-a

BAŠ JE BILO NEIZVJESNO

0 18

Milorad Dodik ponovo je danas izabran za predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), i to kao jedini kandidat.

Na svim dosadašnjim stranačkim Saborima, Dodik je pobjeđivao kao jedni kandidat a tako je bilo i danas budući da se pinovo niko osim njega nije kandidirao za funkciju strnačkog predsjednika. .

Po duljini liderskog staža, Dodik je bez konkurencije prvi u BiH. On je u kontinuitetu stranački šef već pune 23 godine, plus četiri ratne godine kada je također bio neka vrsta stranačkog lidera.

Naime, Dodik je u ratu bio šef kluba Saveza reformista, stranke koju je pred rat osnovao Ante Marković, a iz tog kluba je 1996., poslije Daytonskog sporazuma, proizašao Savez nezavisnih socijaldemokrata, kojem je Dodik i danas predsjednik.

Nakon neprikosnovenog Dodika, drugi u BiH po duljini liderskog staža je šef HDZ-a Dragan Čović.

Čović je nedavno ponovno izabran za šefa HDZ-a za razdoblje od 2019. do 2023. godine, što je Čovićev četvrti mandat zaredom na čelu HDZ-a BiH.

Čović je prvi put za stranačkog šefa izabran na stranačkom saboru 2005., a prethodno je dva mandata ili punih osam godina bio predsjednik Glavnog odbora HDZ-a BiH. | S.B.

Napišite komentar

avatar
2500

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
Obavijesti me o:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više