Think Different
Glas slobodne Posavine!

DODIK: ‘Iza prosvjeda u Banja Luci i Beogradu stoji Velika Britanija’

Spriječiti ruski utjecaj

0 40

Predsjednik predsjedništva BiH, Milorad Dodik, tvrdi da iza banjalučkog i beogradskog prosvjeda stoje “strane sile”, a prije svega Velika Britanija.

“Njihov cilj je rušenje vlasti u Republici Srpskoj i u Srbiji kako bi spriječili ruski utjecaj na ovim prostorima”, kazao je prvi čovjek RS-a za Kurir.

“Britanija je odobrila šest milijuna funti za sprječavanje ruskog utjecaja na naše prostore. To znači da je taj novac utrošen u razne NVO, medije i slično kako bi proizveli nestabilnost i srušili vlast u Beogradu i RS-u. Zašto netko misli da je mjera njihove politike prema Rusiji obavezujuća i za nas ovdje?!”, pita se Milorad Dodik.

Komentirajući okupljanja pristalica grupe “Pravda za Davida” u Banjaluci, Dodik kaže da je taj pokret u pravu, ali samo u dijelu koji se tiče inzistiranja da se utvrdi istina o stradanju Davida Dragičevića.

“Na to može jedino da odgovori tužteljstvo, i poslije toga sud. Sve izvan toga, a tiče se političkih stavova i ocjena, nasrtaja na institucije i pojedince je neprihvatljivo. I dobit će svoj politički odgovor”, rekao je Dodik.

Taj politički odgovor je, objašnjava, novi zakon i ukidanje tužiteljstva koje je “pod upravom međunarodnog faktora i formiranje nekog novog.

“Očigledno postoji sprega. U tužiteljstvu odugovlače i ne rade svoj posao kako bi se napravila atmosfera navodne odgovornosti izvršne vlasti za taj slučaj”, kaže Dodik. | dnevno.hr

Napišite komentar

avatar
2500

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
Obavijesti me o:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više