Think Different
Glas slobodne Posavine!

ČOVIĆ: “Nikad više bošnjački narod neće izabrati dva člana Predsjedništva BiH”

Sad je ozbiljan

0 68

Na sastanku koji je najavio za srijedu učestovaće SDA, SNSD i HDZ BiH.

Nikad više bošnjački narod neće izabrati dva člana Predsjedništva BiH, rekao je danas u Mostaru predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović nakon prve konstitutivne sjednice Predsjedništva HNS BiH.

Čović je izjavio kako se na sjednici Predsjedništva HNS raspravljalo i o uspostavljanju Glavnog odbora HNS te bi se kroz sljedećih 15-ak dana trebalo da zna ime novog predsjednika Glavnog odbora.

– Na samoj sjednici smo raspravljali o političkoj situaciji u zemlji i procesu uspostavljanja vlasti na svim razinama u zemlji. Iskazali smo opredijeljenost da se vlast što prije uspostavi ali na prethodno utvrđenim načelima. Vidio sam da su se oko toga pojavile određene spekulacije, pa su čak i neki predstavnici samog HNS BiH postavljali pitanja u smislu jesmo li mi to od nečega odustali i tomu slično. Nema potrebe na to trošiti vrijeme. HNS ima vrlo jasne stavove oko toga – rekao je Čović tako otklonivši sumnje da će hrvatska politika odustati pristati da se formira vlast bez izmjena Izbornog zakona BiH.

– Čvrsto vjerujem da ćemo pronaći partnere za promjene Izbornog zakona. U srijedu ćemo u Sarajevu imati sastanke s predstavnicima glavnih srpskih i bošnjačkih stranaka, ali primarno o Savjetu ministara. Dosta sam oko toga optimističan. Ipak trebamo sačekati i vidjeti kako će ti razgovori završiti. Vjerujem da bismo u idućem mjesecu trebali imati novi Savjet ministara – istakao je Čović.

Na sastanku koji je najavio za srijedu učestovaće SDA, SNSD i HDZ BiH. | SB

Napišite komentar

avatar
2500

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
Obavijesti me o:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više