Think Different
Glas slobodne Posavine!

“Čović je sramota hrvatskog naroda…”

Fra Ivo Marković optužuje

6 6.159

Fra Ivo Marković, profesor Franjevačke teologije u Sarajevu i ustrajni kritičar svakog nacionalizma u našem društvu, komentirao je za Radiosarajevo.ba današnje obilježavanje neustavnog dana RS.

‘Dan RS, 9. januar, ne samo da nije ustavan, nego je duboko kriminalan i nemoralan, to je Dan političke tvorevine čiji su osnivači i politička i vojna vlast mahom osuđeni kao ratni zločinci pred Međunarodnim sudom u Hagu. Velikosrpski graditelji te genocidne tvorevine ne samo da su počinili genocid u Srebrenici, nego su sotonizacijom Albanaca, Bošnjaka i Hrvata bili pripremljeni počiniti genocid i nad svima njima, i počinili su ga koliko su mogli. Masovnim grobnicama posijali su svu BiH, Hrvatsku i Kosovo. Sve institucije RS baštine tu zločinačku tradiciju na kojoj su utemeljene”, oštro je komentirao Marković.

Prema njegovim riječima, “zločin je proslava te zločinačke tvorevine jer vrijeđa žrtve”.

Osvrnuo se i na prisustvo Dragana Čovića i njegovih bliskih saradnika u Banjoj Luci.

“To je tragedija prije svega srpskog naroda koji i dalje trune u besmislu mržnje i zločina, umjesto da krene putem pokajanja i pomirenja. Svaki sudionik na toj proslavi je sudionik u zločinu, Dragan Čović je sramota hrvatskog naroda jer je ulaskom u moralnu tminu RS uvrijedio svakoga časnoga Hrvata, i mene osobno, a pogotovu Državu kojoj je bio predsjednik”, zaključio je fra Ivo Marković. | SB

6
Napišite komentar

avatar
2500
4 Komentara
2 Odgovora na komentare
0 Sljedbenika
 
Komentar s najviše ocjena
Najviše odgovora na komentar
4 Autori komentara
IvicaIgorMaxJure Autor zadnjeg komentara

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
noviji stariji najviše ocjenjeni
Obavijesti me o:
Jure
Gost
Jure

Bitanga Čović je stalni gost na proslavama u Genocidnom entitetu no pitanje je što je tamo tražio veleposlanik Republike Hrvatske ( jer prema pisanju pojedinih internet glasila tamo je i on bio nazočan ) ?

Max
Gost
Max

Treba Čovića proglasiti personom non grata u Posavini. Taj izdajnik ne bi trebao više dolaziti u Posavinu. Dobro je fra Ivo rekao, on je ruglo hrvatskog naroda. Izdajica prve vrste. A jednako su izdajnici i oni koji ga primaju.

Igor
Gost
Igor

Za vas dvojicu je Čović odavno persona non grata, međutim gdje je onaj žvaljo Vojskova da malo pojasni strategiju Dragančeta i HDZ-a. Pravo me zaintrigirala taktika kićenja Lisice uz Bože Pravde? 🤔

Jure
Gost
Jure

Dobro nam došao ( navratio ) Igore !
Drug Vojskova je vjerojatno i osobno bio tamo te među prvima skakao na noge na prve zvukove njihove himne “ Bože nepravde “ .
Svako ti dobro u Novoj godini !
Pozdrav

Igor
Gost
Igor

Nadam se da će nam Vojskova pojasniti poteze Dragančeta kako bi i mi obični smrtnici izvan HDZ-a mogli shvatiti ovu šamarčinu Posavini, koju nitko od 1992. ne opali ovako odlučno i snažno.

Posavino ostala mi pusta, izdala te iskrivita usta.

Pozdrav I tebi Jure i svako dobro.

Ivica
Gost
Ivica

Jadno.
Prije zadnjih izbora sam rekao a i sad ponavljam.
Nije izrod samo cetnik Covic,
izrodi ste svi vi koji glasaste za ADZ u Posavini!.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više