Think Different
Glas slobodne Posavine!

“Čović je sramota hrvatskog naroda…”

Fra Ivo Marković optužuje

7 6.564

Fra Ivo Marković, profesor Franjevačke teologije u Sarajevu i ustrajni kritičar svakog nacionalizma u našem društvu, komentirao je za Radiosarajevo.ba današnje obilježavanje neustavnog dana RS.

‘Dan RS, 9. januar, ne samo da nije ustavan, nego je duboko kriminalan i nemoralan, to je Dan političke tvorevine čiji su osnivači i politička i vojna vlast mahom osuđeni kao ratni zločinci pred Međunarodnim sudom u Hagu. Velikosrpski graditelji te genocidne tvorevine ne samo da su počinili genocid u Srebrenici, nego su sotonizacijom Albanaca, Bošnjaka i Hrvata bili pripremljeni počiniti genocid i nad svima njima, i počinili su ga koliko su mogli. Masovnim grobnicama posijali su svu BiH, Hrvatsku i Kosovo. Sve institucije RS baštine tu zločinačku tradiciju na kojoj su utemeljene”, oštro je komentirao Marković.

Prema njegovim riječima, “zločin je proslava te zločinačke tvorevine jer vrijeđa žrtve”.

Osvrnuo se i na prisustvo Dragana Čovića i njegovih bliskih saradnika u Banjoj Luci.

“To je tragedija prije svega srpskog naroda koji i dalje trune u besmislu mržnje i zločina, umjesto da krene putem pokajanja i pomirenja. Svaki sudionik na toj proslavi je sudionik u zločinu, Dragan Čović je sramota hrvatskog naroda jer je ulaskom u moralnu tminu RS uvrijedio svakoga časnoga Hrvata, i mene osobno, a pogotovu Državu kojoj je bio predsjednik”, zaključio je fra Ivo Marković. | SB

7
Napišite komentar

avatar
2500
4 Komentara
3 Odgovora na komentare
0 Sljedbenika
 
Komentar s najviše ocjena
Najviše odgovora na komentar
5 Autori komentara
jukiIvicaIgorMaxJure Autor zadnjeg komentara

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
noviji stariji najviše ocjenjeni
Obavijesti me o:
Jure
Gost
Jure

Bitanga Čović je stalni gost na proslavama u Genocidnom entitetu no pitanje je što je tamo tražio veleposlanik Republike Hrvatske ( jer prema pisanju pojedinih internet glasila tamo je i on bio nazočan ) ?

Max
Gost
Max

Treba Čovića proglasiti personom non grata u Posavini. Taj izdajnik ne bi trebao više dolaziti u Posavinu. Dobro je fra Ivo rekao, on je ruglo hrvatskog naroda. Izdajica prve vrste. A jednako su izdajnici i oni koji ga primaju.

Igor
Gost
Igor

Za vas dvojicu je Čović odavno persona non grata, međutim gdje je onaj žvaljo Vojskova da malo pojasni strategiju Dragančeta i HDZ-a. Pravo me zaintrigirala taktika kićenja Lisice uz Bože Pravde? 🤔

Jure
Gost
Jure

Dobro nam došao ( navratio ) Igore !
Drug Vojskova je vjerojatno i osobno bio tamo te među prvima skakao na noge na prve zvukove njihove himne “ Bože nepravde “ .
Svako ti dobro u Novoj godini !
Pozdrav

Igor
Gost
Igor

Nadam se da će nam Vojskova pojasniti poteze Dragančeta kako bi i mi obični smrtnici izvan HDZ-a mogli shvatiti ovu šamarčinu Posavini, koju nitko od 1992. ne opali ovako odlučno i snažno.

Posavino ostala mi pusta, izdala te iskrivita usta.

Pozdrav I tebi Jure i svako dobro.

juki
Gost
juki

Vojskova je sigurno odselio negdje gdje nema interneta, jer ovo su njegove zadaće, da brani dragog vođu?

Ivica
Gost
Ivica

Jadno.
Prije zadnjih izbora sam rekao a i sad ponavljam.
Nije izrod samo cetnik Covic,
izrodi ste svi vi koji glasaste za ADZ u Posavini!.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više