Think Different
Glas slobodne Posavine!

27. obljetnica 105. HVO brigade

Oni su naš vječni plamen

0 43

Prigodom 27. obljetnice okupacije i stradavanja branitelja i mještana Općine Modriča u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana HVO Modriča u nazočnosti predstavnika udruge Mate Marića i mještana Garevca i Modriče u znak sjećanja na ubijene hrvatske branitelje i civile, položeni su vijenci i upaljene svijeće.

Dana 11. travnja 1992. godine pripadnici 105. brigade odlučno ustaju u obranu svojih domova. Zapovjednik brigade bio je Perija Stanić iz Garevca. Brigada se borila na crti obrane  dužine 35 km. Braneći svoje domove živote je izgubilo 111 pripadnika brigade, a njih 260 je ranjeno.

Izaslanstvo Hrvatskog bloka BiH, dopredsjednica Ana Križan povodom 27. obljetnice 105. HVO brigade Modriča položila je vijenac kod središnjeg križa na groblju u Garevcu.

Hrvatski blok BiH ističe da su poginuli pripadnici 105. brigade žrtve i opomena na sve ono što su mještani Garevca i općine Modriča prošli i znak da to nikada ne smijemo zaboraviti.

Danas smo se došli pokloniti ovim ljudima, ovim nevinim žrtvama nepravde. Svjedoci smo nedavnih vremena koja su prošla.

Svjedoci smo  žrtava, prognanstva i svega što se događalo. Svjedoci smo pokolja Burića štale.

Žrtve su naš vječni plamen.

Hrvatski blok BiH

Napišite komentar

avatar
2500

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
Obavijesti me o:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više