Think Different
Glas slobodne Posavine!

Skopljaković: Sami vrh države godinama je teško korumpiran

HS BiH o stavljanju Špirića na crnu listu

0 32

Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković smatra da stavljanje Nikole Špirića bivšega predsjedatelja Vijeća ministara BiH nije neočekivano i nije nikakva simbolična sankcija za nekoga pojedinca…

…nego posve jasna poruka da nam je sami vrh države godinama teško korumpiran: Svi mi jako dobro znamo da su naši vlastodršci ta maligna klica iz koje se iznjedrila zastrašujuća bolest korupcije i kriminala, ali očigledno nemamo snage, a neki pojedinci i institucije kojima je to zadaća i ne žele, to priznati i liječiti.

Odluka američke vlade o stavljanju našega bivšega predsjednika Vlade nije simbolična niti je nekakav hir odlazeće američke veleposlanice, kako to neki žele manipulativno predstaviti svoj javnosti. To jeste mrlja za gosp. Špirića, njegovu obitelj i političku stranku, ali iznad svega to je za društvo u BiH još jedna gorka opomena ili podsticaj da i sami skrojimo te crne liste korupcionaša i kriminalaca i da ih zauvijek odstranimo iz političkoga utjecaja i procesa u zemlji.

Pozivam policiju i pravosuđe da reagiraju ne samo u ovom slučaju, jer je poduža lista osoba iz BiH koje se već odavno nalaze na tom crnom spisu State Departmenta. Naravno, popis sa Špirićem nije arhiviran, na toj bi se listi moglo naći na stotine stranačkih i državnih funkcionera i zbog te grozne spoznaje moramo biti svi tužni i zabrinuti.

Osobno bih doista volio da i EU ima tzv. crne liste, jer bi afekat takvih sankcija bio daleko veći s obzirom da naše bahate i napljačkane vođe imaju ogromnu imovinu po europskim zemljama. I građani BiH itekako mogu u svojim glavama skrojiti crne liste dobro poznatih tajkuna i političkih grješnika koji nam rade o glavi više od dva desetljeća i napokon ih kazniti na izborima.

Evo, prilike već 7. listopada pa neka i američka crna lista, bude motiv i vodilja za povijesnu odluku i izricanje kazne demokratskim putem, kaže se u priopćenju iz HS BiH.

Napišite komentar

avatar
2500

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Pretplata  
Obavijesti me o:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Pročitaj više